Gasztro

4 tuti kaja táborozóknak

Nemcsak a sült szalonna meg a paprikás krumpli létezik – 4 pofonegyszerű kaja táborozóknak.

A kempingezés szerves része az evés, és minden, ami körülötte forog: a tűzgyújtástól a krumplipucoláson át a kondérsúrolásig. Ajánlunk nektek néhány egyszerű táborozós kaját, amiket nem nagyon szoktunk csinálni, viszont finomak és egyszerűek.

Nyársra tekert tészta
Nyársra tekert tészta
Forrás: oldwoodfiregrill.com

Hát, ez itt a tűzkenyér, ahogy a skandinávok hívják, vagy a tehénszarv, ahogy az amerikaiak nevezik ezt a nyársra tekert tésztát. Csak arra ügyeljünk, hogy ne akarjunk túl nagy kenyeret magunknak, mert nagyon sokáig kell akkor a tűz felett tartani a kis kezünket, és elfáradunk. Aztán ha kész, lehet akár virslit tenni bele, akár lekvárt.

forrás: chow.com
Kempingfondü
Forrás: chow.com

Ehhez tényleg nulla erőfeszítés kell, főleg ha valaki más rakta a tábortüzet. Egy alufóliába tekerj be valami lágy sajtot, mondjuk camambert-t, előtte szurkáld meg kicsit villával. Gyönyörűen el fog olvadni a parázsban, aztán már csak ki kell nyitni és tunkolni.

 

forrás: Food and Passion
Forrás: Food and Passion

Ez is a jó öreg alufóliás módszer: becsomagoljátok szépen az almákat, de előtte a közepébe tehettek kis csokikockákat. Az a legjobb, ha az alma tetejét visszarakjátok, és így nem folyik ki az olvadt csoki az almából. A parázsból 20 perc után kiszedhetitek, és már lehet is kanalazni a tábortűz mellett. Nyami!

forrás: apronstringsblog.com
Forrás: apronstringsblog.com

Hű, na ilyet még sehol nem láttunk, de megéri kipróbálni! A lényeg, hogy a muffin- vagy piskótatésztát félbevágott narancsba töltjük. Szépen kikaparjuk a narancs belsejét, kanállal beletöltjük a tésztát, ami lehet csokis, vaníliás, bármilyen ízű, és megint jön az alufólia. Állítólag a parázsban 10 perc alatt kész. A gyerekek beájulnak tőle.

 

Elindult a Nők Lapja Café NYÁR oldala. Gyere, és nyaraljunk együtt!
Nyár dobozok

 

 
 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top