A kempingezés szerves része az evés, és minden, ami körülötte forog: a tűzgyújtástól a krumplipucoláson át a kondérsúrolásig. Ajánlunk nektek néhány egyszerű táborozós kaját, amiket nem nagyon szoktunk csinálni, viszont finomak és egyszerűek.
Nyársra tekert tészta Forrás: oldwoodfiregrill.com |
Hát, ez itt a tűzkenyér, ahogy a skandinávok hívják, vagy a tehénszarv, ahogy az amerikaiak nevezik ezt a nyársra tekert tésztát. Csak arra ügyeljünk, hogy ne akarjunk túl nagy kenyeret magunknak, mert nagyon sokáig kell akkor a tűz felett tartani a kis kezünket, és elfáradunk. Aztán ha kész, lehet akár virslit tenni bele, akár lekvárt.
Kempingfondü Forrás: chow.com |
Ehhez tényleg nulla erőfeszítés kell, főleg ha valaki más rakta a tábortüzet. Egy alufóliába tekerj be valami lágy sajtot, mondjuk camambert-t, előtte szurkáld meg kicsit villával. Gyönyörűen el fog olvadni a parázsban, aztán már csak ki kell nyitni és tunkolni.
Forrás: Food and Passion |
Ez is a jó öreg alufóliás módszer: becsomagoljátok szépen az almákat, de előtte a közepébe tehettek kis csokikockákat. Az a legjobb, ha az alma tetejét visszarakjátok, és így nem folyik ki az olvadt csoki az almából. A parázsból 20 perc után kiszedhetitek, és már lehet is kanalazni a tábortűz mellett. Nyami!
Forrás: apronstringsblog.com |
Hű, na ilyet még sehol nem láttunk, de megéri kipróbálni! A lényeg, hogy a muffin- vagy piskótatésztát félbevágott narancsba töltjük. Szépen kikaparjuk a narancs belsejét, kanállal beletöltjük a tésztát, ami lehet csokis, vaníliás, bármilyen ízű, és megint jön az alufólia. Állítólag a parázsban 10 perc alatt kész. A gyerekek beájulnak tőle.
Elindult a Nők Lapja Café NYÁR oldala. Gyere, és nyaraljunk együtt! |