Gasztro

Az egészséges ételek is tönkretehetik a diétát

Becsaphatja az agyat az egészséges élelmiszerek látványa.

Amerikai kutatók egy kísérlet során arra kérték a résztvevőket, hogy becsüljék meg különböző ételek kalóriatartalmát. Ugyanazt a tortát például magában és gyümölcsös feltéttel is megmutatták: utóbbi esetben az alanyok átlagosan 16 százalékkal alacsonyabbra tippelték a fogás kalóriatartalmát.

Az egészséges ételek is tönkretehetik a diétát

Mindebből a szakemberek azt a következtetést vonták le, hogy akár az egészséges élelmiszerek, például a zöldségek, gyümölcsök is tönkretehetik a fogyókúrát abban az esetben, ha azokat hizlaló ételekkel együtt szolgálják fel. Ugyanis az egészséges harapnivalók látványa becsapja az agyat, és ennek következtében az étel egészségtelen részét is hajlamosak vagyunk egészségesebbnek, kevésbé hizlalónak hinni.

A tanulmány megállapította azt is, hogy az egészségtelen ételekből általában nagyobb mennyiséget fogyasztunk olyankor, ha valamilyen egészséges feltéttel együtt kapjuk meg.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top