Nektarinsaláta kecskesajttal
Hozzávalók:
- 0,5 dl olívaolaj
- 2 teáskanál balzsamecet
- 5 dkg kecskesajt
- 10 dkg salátamix
- 1 db zsemle
- 3 db nektarin
Elkészítés
A nektarint megmossuk és felkockázzuk, a kecskesajtot szintén. A zsemlét felszeleteljük, megpirítjuk, majd szintén felkockázzuk. Az olajat a balzsamecettel összeturmixoljuk. A salátaleveleket tálba szórjuk, összeforgatjuk a dresszinggel, majd hozzáadjuk a nektarint, a kecskesajtot és a krutont.
Karamelles grízhab mentás nektarinnal
Hozzávalók:
- 4 evőkanál cukor
- 1 l tej
- 8 levél menta
- 6 db nektarin
- 6 evőkanál gríz
Elkészítés
A kristálycukrot egy akkora világos aljú edénybe öntjük, hogy kb. 2-3mm vastagságban terüljön el az edény alján. Közepes láng felett lassan megkaramellizáljuk. Nem kell piszkálni, kevergetni. Szép borostyánszínű lesz, ekkor hozzáadjuk a tejet. Vigyázzunk, fröcsög! A tejben lassan feloldjuk a karamellt, a meleg karamellás tejhez adjuk a grízt és besűrítjük. Nem lesz nagyon sűrű, de a későbbiekben még sűrűsödni fog.
A nektarinokat megmossuk, majd hármat leturmixolunk pici vízzel és 4 pohárba adagoljuk. Rámerjük a grízt. A maradék nektarint felkockázzuk, az apróra csipkedett mentával összekeverjük, és a gríz tetejére adagoljuk.
Dinnye-nektarin jégkrém
Hozzávalók:
- 1 evőkanál cukor
- fél dl víz
- fél db citrom leve
- 2 db nektarin
- 20 dkg görögdinnye
Elkészítés
A barackokat megmossuk, kimagozzuk, leturmixoljuk. A dinnyét szintén leturmixoljuk. A vizet és a cukrot összekeverjük és felmelegítjük, hogy a cukor feloldódjon a vízben. A barackhoz keverjük, egy teáskanál citromlével ízesítjük. A dinnyés részhez is adunk egy teáskanál citromlét. Jégkrémtartóba adagoljuk először a barackos részt, majd a dinnyéset, és kifagyasztjuk.