Kókuszos amerikai palacsinta, áfonyaöntettel
Hozzávalók:
- 100 g liszt
- öntethez cukor
- 2 db tojás
- 1 kiskanál sütőpor
- 250 ml kókusztej
- 100 g kókuszreszelék
- 30 g (olvasztott) margarin
- öntethez áfonya
- 1 evőkanál barnacukor
Elkészítés
Keverjük össze a hozzávalókat: a lisztet, a sütőport, a kókuszreszeléket, a tojást, a barna cukrot, a megolvasztott vajat és a kókusztejet. Palacsintasütőben kevés vajon süssünk belőle lepényeket. (Nagyjából egy evőkanálnyi tészta egy lepény.) Tálaláskor szórjuk meg porcukorral! Az öntethez forraljunk fel 2-3 evőkanál áfonyát 2 evőkanál cukorral és egy evőkanál vízzel. Lehűtve öntsük a palacsintákra.
Mákos zabkása gyümölcsöntettel
Hozzávalók:
- 200 ml víz
- fél kiskanál fahéj
- 4 evőkanál zabpehely
- 1-2 evőkanál méz
- 2 evőkanál darált mák
- 1 evőkanál (elhagyható) darált keksz
Öntet:
- tetszés szerint víz
- 2-3 evőkanál barnacukor
- 1 bögre (lehet friss gyümölcs is) fagyasztott erdei gyümölcs-keverék
Elkészítés
Áztassuk be a zabpelyhet kevés vízbe, hogy jobban puhuljon.
A gyümölcsös öntethez egy-két kanál víz és néhány evőkanál barna cukor hozzáadásával lekvárszerűen főzve kissé sűrítsük be a vegyes gyümölcsöt.
Egy kisebb lábosban forraljunk fel 2 deci vizet. Ha méz helyett barna cukrot használunk édesítésre, akkor 1-2 evőkanálnyit most tegyünk a vízbe, hogy feloldódjon. Ha mézet használunk, azt csak tálaláskor adjuk a kásához. Amikor forr a víz, adjuk hozzá az előre beáztatott, kissé kinyomkodott zabpelyhet.
Amikor sűrűsödni kezd a kása, adjuk hozzá a mákot is. Tűzről levéve keverjük bele a darált kekszet és édesítsük mézzel.
Tálaláskor szórjuk meg csipetnyi fahéjjal és locsoljuk meg a gyümölcsös öntettel!
Mogyorókrémes shake zabkeksszel
Mogyorókrémes shake:
- 300 ml tej
- 1 db banán
- 2 kiskanál mogyorókrém
Zabkeksz:
- 80 g liszt
- 1 db tojás
- 80 g vaj
- 80 g kókuszreszelék
- 1 evőkanál kakaópor
- 1 kiskanál szódabikarbóna
- 4-5 evőkanál (lehet méz is) barnacukor
- 150 g zabkorpa
Elkészítés