Dupla csokis mascarponeszelet
Hozzávalók:
- 15 dkg zabos, teljes kiőrlésű keksz
- 10 dkg vaj
- 10 dkg étcsokoládé
- 10 dkg tejcsokoládé
- 25 dkg mascarpone
- 1 dl habtejszín
Mozsárban vagy sodrófával törjük össze a kekszet. Olvasszuk meg a vajat és keverjük el a kekszmorzsával, lapogassuk el a tésztát egy négyszögletes vagy kerek tortaforma aljára, és tegyük be a hűtőbe.
Vízfürdő felett vagy mikrosütőben olvasszuk fel a kétféle csokoládét, majd keverjük hozzá a mascarponét.
Verjük fel a tejszínt kemény habbá, és adjuk a csokoládékrémhez. Töltsük a krémet a tortaformába, szórjuk meg a tetejét keserű kakaóporral és tegyük a hűtőbe 2-3 órára.
Málnás túrókrémtorta
Hozzávalók:
- 12,5 dkg túró
- 25 dkg mascarpone
- 2 dl édesített cukrászhab
- 1 kiskanál habfixáló
- 4-5 evőkanál porcukor
- kb. 16 db babapiskóta
- kevés tej az áztatáshoz
- 2 maroknyi málna
Egy hosszúkás püspökkenyérforma alját vonjuk be folpackkal.
Keverjük össze a túrót a mascarponéval, majd a habfixáló hozzáadásával verjük fel kemény habbá a cukrászhabot. Forgassuk össze a kétféle krémet!
Töltsük a krémet a kibélelt formába, szórjuk rá a málnaszemeket, majd fektessük rá, szorosan egymás mellé, a tejben megforgatott babapiskótákat.
Tegyük néhány órára a hűtőszekrénybe, majd tálaláskor fordítsuk a feje tetejére, hogy a babapiskóta legyen alul.
Limonádésüti
Hozzávalók (21 cm x 21 cm-es tepsihez):
- kb. 16-20 db babapiskóta
- 3 x 125 g citromos joghurt
- fél citrom leve
- 250 ml édesített cukrászhab
- 1 kiskanál habfixáló
- 3-4 evőkanál porcukor (ízlés szerint)
Babapiskótával béleljük ki egy kerek vagy szögletes tortaforma alját. Locsoljuk meg 2-3 kanál habtejszínnel, a maradékot pedig a habfixáló hozzáadásával verjük fel kemény habbá. Adjuk hozzá a citromos joghurtokat, a fél citrom levét és néhány kanál porcukrot. Kenjük a masszát a babapiskótákra és tegyük a hűtőbe néhány órára!