nlc.hu
Gasztro
Kánikulai desszertek sütés nélkül

Kánikulai desszertek sütés nélkül

Csak a sütőt ne kelljen bekapcsolni! Olvadozzon, aki akar, én nem fogok, de valami édesség nem ártana... Ismerős? Három villámgyors, sütés nélküli desszertet ajánlunk.

Kánikula desszertek sütés nélkülDupla csokis mascarponeszelet

Hozzávalók:

  • 15 dkg zabos, teljes kiőrlésű keksz
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 10 dkg tejcsokoládé
  • 25 dkg mascarpone
  • 1 dl habtejszín

Mozsárban vagy sodrófával törjük össze a kekszet. Olvasszuk meg a vajat és keverjük el a kekszmorzsával, lapogassuk el a tésztát egy négyszögletes vagy kerek tortaforma aljára, és tegyük be a hűtőbe.

Vízfürdő felett vagy mikrosütőben olvasszuk fel a kétféle csokoládét, majd keverjük hozzá a mascarponét.

Verjük fel a tejszínt kemény habbá, és adjuk a csokoládékrémhez. Töltsük a krémet a tortaformába, szórjuk meg a tetejét keserű kakaóporral és tegyük a hűtőbe 2-3 órára.

Kánikula desszertek sütés nélkülMálnás túrókrémtorta

Hozzávalók:

  • 12,5 dkg túró
  • 25 dkg mascarpone
  • 2 dl édesített cukrászhab
  • 1 kiskanál habfixáló
  • 4-5 evőkanál porcukor
  • kb. 16 db babapiskóta
  • kevés tej az áztatáshoz
  • 2 maroknyi málna

Egy hosszúkás püspökkenyérforma alját vonjuk be folpackkal.

Keverjük össze a túrót a mascarponéval, majd a habfixáló hozzáadásával verjük fel kemény habbá a cukrászhabot. Forgassuk össze a kétféle krémet!

Töltsük a krémet a kibélelt formába, szórjuk rá a málnaszemeket, majd fektessük rá, szorosan egymás mellé, a tejben megforgatott babapiskótákat.

Tegyük néhány órára a hűtőszekrénybe, majd tálaláskor fordítsuk a feje tetejére, hogy a babapiskóta legyen alul.

Kánikula desszertek sütés nélkülLimonádésüti

Hozzávalók (21 cm x 21 cm-es tepsihez):

  • kb. 16-20 db babapiskóta
  • 3 x 125 g citromos joghurt
  • fél citrom leve
  • 250 ml édesített cukrászhab
  • 1 kiskanál habfixáló
  • 3-4 evőkanál porcukor (ízlés szerint)

Babapiskótával béleljük ki egy kerek vagy szögletes tortaforma alját. Locsoljuk meg 2-3 kanál habtejszínnel, a maradékot pedig a habfixáló hozzáadásával verjük fel kemény habbá. Adjuk hozzá a citromos joghurtokat, a fél citrom levét és néhány kanál porcukrot. Kenjük a masszát a babapiskótákra és tegyük a hűtőbe néhány órára!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top