nlc.hu
Gasztro
Almás lekváros sült tészta tojáshabbal pirítva 6-8 adag

Almás lekváros sült tészta tojáshabbal pirítva 6-8 adag

Imádsz főzőcskézni? Új ízeket, friss kombinációkat, különleges fogásokat kipróbálni? Jól jönne egy izgalmas recept a hétvégi ebédhez? A Gyermelyi isteni ételeket tálal kéthetente szerdánként a Tészta Szerdában.

Ezek a gasztrotrendeket követő, folyamatosan megújuló mini főzőműsorblokkok a kiváló Gyermelyi tészták főszereplésével, a Nők Lapja Cafén jelentkeznek. Az ínycsiklandó salátákat, remek főételeket és bűnözős desszerteket a Gyermelyi neves séfje, Vomberg Frigyes készíti el, a videók végén pedig hasznos főzős tippek várnak. Nézd és csináld utánunk! Jelmondatunk: fő a kreativitás.  

 

Almás lekváros sült tészta tojáshabbal

Hozzávalók 6-8 adaghoz:

  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg (tetszőleges) lekvár
  • szóráshoz morzsa
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db citrom
  • 5 db tojássárgája
  • 15 dkg + tepsi kikéshez vaj
  • 4 dl tejföl
  • 1 csipet só
  • 30 dkg Gyermelyi 4 tojásos fodros nagykocka kifőzve fodros nagykocka tészta

Töltelék:

  • 6 dkg cukor
  • 2 dkg vaj
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • 8 dkg darált dió
  • 1 kg alma

Teteje:

  • 16 dkg cukor
  • 1 kávéskanál almaecet
  • 5 db tojásfehérje
  • 1 teáskanál étkezési keményítő
Kategóriadesszert
Elkészítési idő60 perc
Nehézségi szintközepes

Elkészítés

Az almát megtisztítjuk, négybe vágjuk, és kimagozzuk. Vékony szeletekre vágjuk, és vékonyra felszeleteljük. Vajon megpároljuk, majd levéve cukrozzuk, és fahéjjal ízesítjük. Belekeverjük a darált diót. Kikeverjük a tojások sárgáját cukorral, vajjal, vaníliás cukorral, majd beletesszük a reszelt citromhéjat. Hozzáadjuk a tejfölt, és összekeverjük, majd a tésztát is hozzákeverjük.

A lereszelt citrom levét belenyomjuk az alma töltelékbe. Ez után kivajazunk és morzsázunk egy 20×25 cm-es tepsit, és beletesszük a tésztát. Megkenjük lekvárral, majd rátesszük az almás tölteléket. Előmelegített 160 fokos sütőben sütjük 35-40 percig. Amikor megsült, kivesszük.

A fehérjét cukorral kemény habbá verjük, majd beletesszük az ecetet és a keményítőt, és tovább verjük 3-4 percig. A fehérjét rátesszük a süteményre. A sütőt grill funkcióra tesszük, és megpirítjuk a hab tetejét. Tálaláskor mellé tetszőleges lekvárt öntetet adhatunk.  

 

.  

Hagymás-szalonnás-paprikás-tésztás tojáslepény salátával

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top