Ezek a gasztrotrendeket követő, folyamatosan megújuló mini főzőműsorblokkok a kiváló Gyermelyi tészták főszereplésével, a Nők Lapja Cafén jelentkeznek. Az ínycsiklandó salátákat, remek főételeket és bűnözős desszerteket a Gyermelyi neves séfje, Vomberg Frigyes készíti el, a videók végén pedig hasznos főzős tippek várnak. Nézd és csináld utánunk! Jelmondatunk: fő a kreativitás.
Almás lekváros sült tészta tojáshabbal
Hozzávalók 6-8 adaghoz:
- 10 dkg cukor
- 10 dkg (tetszőleges) lekvár
- szóráshoz morzsa
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 db citrom
- 5 db tojássárgája
- 15 dkg + tepsi kikéshez vaj
- 4 dl tejföl
- 1 csipet só
- 30 dkg Gyermelyi 4 tojásos fodros nagykocka kifőzve fodros nagykocka tészta
Töltelék:
- 6 dkg cukor
- 2 dkg vaj
- 1 kávéskanál őrölt fahéj
- 8 dkg darált dió
- 1 kg alma
Teteje:
- 16 dkg cukor
- 1 kávéskanál almaecet
- 5 db tojásfehérje
- 1 teáskanál étkezési keményítő
Elkészítés
Az almát megtisztítjuk, négybe vágjuk, és kimagozzuk. Vékony szeletekre vágjuk, és vékonyra felszeleteljük. Vajon megpároljuk, majd levéve cukrozzuk, és fahéjjal ízesítjük. Belekeverjük a darált diót. Kikeverjük a tojások sárgáját cukorral, vajjal, vaníliás cukorral, majd beletesszük a reszelt citromhéjat. Hozzáadjuk a tejfölt, és összekeverjük, majd a tésztát is hozzákeverjük.
A lereszelt citrom levét belenyomjuk az alma töltelékbe. Ez után kivajazunk és morzsázunk egy 20×25 cm-es tepsit, és beletesszük a tésztát. Megkenjük lekvárral, majd rátesszük az almás tölteléket. Előmelegített 160 fokos sütőben sütjük 35-40 percig. Amikor megsült, kivesszük.
A fehérjét cukorral kemény habbá verjük, majd beletesszük az ecetet és a keményítőt, és tovább verjük 3-4 percig. A fehérjét rátesszük a süteményre. A sütőt grill funkcióra tesszük, és megpirítjuk a hab tetejét. Tálaláskor mellé tetszőleges lekvárt öntetet adhatunk.
.