Ezek a gasztrotrendeket követő, folyamatosan megújuló mini főzőműsorblokkok a kiváló Gyermelyi tészták főszereplésével, a Nők Lapja Cafén jelentkeznek. Az ínycsiklandó salátákat, remek főételeket és bűnözős desszerteket a Gyermelyi neves séfje, Vomberg Frigyes készíti el, a videók végén pedig hasznos főzős tippek várnak. Nézd és csináld utánunk! Jelmondatunk: fő a kreativitás.
Gyümölcsös mandulás tészta rikottás krémmel sütve
Hozzávalók:
- 5 dkg cukor
- 40 dkg ricotta
- 8 dkg aszalt sárgabarack
- 6 dkg (zúzott, pörkölt) mandula
- 1 db vaníliás cukor
- 2 db banán
- 1 db citrom
- sütéshez olaj
- 5 db tojás
- 2 dl tejföl
- 4 dkg mazsola
- 25 dkg (kifőtt, Gyermelyi 8 tojásos gyufametélt) gyufatésza
Mellé:
- 1 evőkanál citrom leve
- 2 evőkanál méz
- 20 dkg eper
- ízlés szerint citromfű
Elkészítés
A mazsolát beáztatjuk 1-2 órára, majd lecsepegtetjük. A tojásokat szétválasztjuk. Kikeverjük a sárgáját cukorral, vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a reszelt citromhéjat és levet. Belekeverjük az áttört rikottát, a kifőtt és lehűtött tésztát, a tejfölt. Hozzáadjuk a villával összetört banánt, az összevágott aszalt barackot, mazsolát, és a mandula felét. A tojásfehérjéből habot verünk, de nem túl keményet, és beleforgatjuk. Pihentetjük a tésztát 20 percig. A megtisztított epret összevágjuk, összekeverjük mézzel, vágott citromfűvel és citromlével, majd félretesszük. Serpenyőbe vajat vagy olajat melegítünk, és a tésztából kis korongokat készítünk, majd kisütjük. A sült korongokat leitatjuk, és tányérra rendezzük. Megszórjuk porcukorral, a maradék mandulával, és az epret mellé kanalazzuk.