Gasztro

Hagymás-szalonnás-paprikás-tésztás tojáslepény salátával

Imádsz főzőcskézni? Új ízeket, friss kombinációkat, különleges fogásokat kipróbálni? Jól jönne egy izgalmas recept a hétvégi ebédhez? A Gyermelyi isteni ételeket tálal kéthetente szerdánként a Tészta Szerdában.

Ezek a gasztrotrendeket követő, folyamatosan megújuló mini főzőműsorblokkok a kiváló Gyermelyi tészták főszereplésével, a Nők Lapja Cafén jelentkeznek. Az ínycsiklandó salátákat, remek főételeket és bűnözős desszerteket a Gyermelyi neves séfje, Vomberg Frigyes készíti el, a videók végén pedig hasznos főzős tippek várnak. Nézd és csináld utánunk! Jelmondatunk: fő a kreativitás.  

 

 

Hagymás-szalonnás-paprikás-tésztás tojáslepény salátával

Hozzávalók:

  • pár csipet só
  • 1-2 dl tejföl
  • 5 db tojás
  • 2 fej vöröshagyma
  • ízlés szerint őrölt bors
  • 20 dkg kaliforniai paprika
  • 25 dkg húsos szalonna
  • 20 dkg (Gyermelyi 4 tojásos copfocska) copfocska tészta
Kategóriaebéd
Elkészítési idő40 perc
Nehézségi szintközepes

Elkészítés

A tálaláshoz: tetszőleges saláta, tejföl

Megtisztítjuk, megmossuk a zöldségeket. A tésztát sós lobogó vízben kifőzzük, majd lecsepegtetjük. A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, és egy 24-26 cm-es serpenyőben (aminek hőálló a füle) megpirítjuk. Rátesszük a fél karikára vágott hagymát és a csíkokra vágott paprikát. Összepirítjuk 4-5 percig, hogy a hagyma összeessen. Belekeverjük a megfőtt tésztát, sózzuk, borsozzuk. A tojásokat felütjük, és a tejföllel kikeverjük. Ráöntjük a szalonnás tésztára, összekeverjük, és előmelegített, 200 fokos sütőbe tesszük. 15-20 percig sütjük. Sütőből kivéve szeleteljük, és tetszőleges salátával tálaljuk. Ízlés szerint tejfölt is adhatunk mellé.

Hagymás-szalonnás-paprikás-tésztás tojáslepény salátával

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top