Ezek a gasztrotrendeket követő, folyamatosan megújuló mini főzőműsorblokkok a kiváló Gyermelyi tészták főszereplésével, a Nők Lapja Cafén jelentkeznek. Az ínycsiklandó salátákat, remek főételeket és bűnözős desszerteket a Gyermelyi neves séfje, Vomberg Frigyes készíti el, a videók végén pedig hasznos főzős tippek várnak. Nézd és csináld utánunk! Jelmondatunk: fő a kreativitás.
Karamelles tészta sült gyümölccsel
Hozzávalók 6-8 adaghoz:
- 1 csipet só
- 3 db tojás
- 5 dl tej
- 10 dkg vaj
- 8 dkg barnacukor
- 10 dkg aszalt szilva
- 30 dkg Gyermelyi 4 tojásos rövidmetélt kifőzve rövidmetélt
- 1 csomag karamell krémpor
Sült gyümölcs:
- 6-8 dkg cukor
- 3 dkg + formához vaj
- száráshoz morzsa
- 6-8 karika ananász
Elkészítés
A tejet feltesszük forrni 0.5 dl kivételével. Amikor forr, hozzáadjuk a cukrot, és a maradék tejjel kikevert krémport. Összefőzzük, majd levesszük, hűlni tesszük.
A tojások sárgáját kikeverjük vajjal, pici sóval, majd a langyos pudingba keverjük a tésztával együtt. Hozzáadjuk az összevágott aszalt szilvát. A fehérjéből vert habbal lazítjuk. Kivajazunk és morzsázunk egy 20×25 cm-es tepsit, és beletesszük a tésztát. Előmelegített, 160 fokos sütőben sütjük 35-40 percig. Közben a vajon megolvasztjuk a cukrot, majd rátesszük a félbevágott ananászszeleteket. Megsütjük. A sült tésztát kivesszük, szeleteljük, tányérra tesszük, és a tetejére rakjuk a sült ananászt levével együtt. Tetszőlegesen gyümölcsös mártást adhatunk mellé.