Ezek a gasztrotrendeket követő, folyamatosan megújuló mini főzőműsorblokkok a kiváló Gyermelyi tészták főszereplésével, a Nők Lapja Cafén jelentkeznek. Az ínycsiklandó salátákat, remek főételeket és bűnözős desszerteket a Gyermelyi neves séfje, Vomberg Frigyes készíti el, a videók végén pedig hasznos főzős tippek várnak. Nézd és csináld utánunk! Jelmondatunk: fő a kreativitás.
Padlizsánkrémes hagymás tészta sajttal sütve
Hozzávalók:
- pár csipet só
- 3 db padlizsán
- 15 dkg reszelt sajt
- 1 csomag pennetészta
- 1 db citrom leve
- 3 db paradicsom
- 2 db lila hagyma
- 0,5 dl + a sütéshez olívaolaj
- ízlés szerint őrölt bors
- pár szál kakukkfű
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 db vöröshagyma
- 4 szál zöldhagyma
Elkészítés
Megtisztítjuk, és megmossuk a zöldségeket. Két padlizsánt megszurkálunk sűrűn villával, és sütőlapon 200 fokos sütőben 30- 40 percig sütjük. A maradék padlizsánt hosszában négyfelé vágjuk, majd a darabokat vékonyra szeleteljük. Sózzuk és pihentetjük 20 percig. Amikor levet engedett, leitatjuk, és bő forró olajban, több részletben aranyszínűre sütjük. Papírra téve leitatjuk.
Amikor a sütőben elkészült a padlizsán, kivesszük, megtisztítjuk.
Kevés olajon megfuttatjuk a finomra vágott hagymát, rátesszük a reszelt fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a tisztított padlizsán húsát, és 2-3 percig kevergetve összepároljuk. Turmixoljuk. A tésztát bő lobogó vízben megfőzzük, majd lecsepegtetjük, de nem mossuk le. Közben kevés olajon megfuttatjuk a szeletekre vágott lilahagymát, rátesszük a gorombára vágott zöldhagymát, és amikor összeesett, rátesszük a kakukkfüvet. Összeforgatjuk, hozzáadjuk a kis kockára vágott paradicsomot, és a padlizsánkrémet, citromlevet. Teszünk hozzá keveset a tészta főzőlevéből, majd összeforgatjuk a tésztával és a sült padlizsánnal. Tányérra vagy hőálló tálba tesszük, megszórjuk reszelt sajttal, és előmelegített 250 fokos sütőben 5 perc alatt rápirítjuk a sajtot, majd tálaljuk.