Ezek a gasztrotrendeket követő, folyamatosan megújuló mini főzőműsorblokkok a kiváló Gyermelyi tészták főszereplésével, a Nők Lapja Cafén jelentkeznek. Az ínycsiklandó salátákat, remek főételeket és bűnözős desszerteket a Gyermelyi neves séfje, Vomberg Frigyes készíti el, a videók végén pedig hasznos főzős tippek várnak. Nézd és csináld utánunk! Jelmondatunk: fő a kreativitás.
Pirított tökmagos metélt sült sonkával és olívás mártással
Hozzávalók:
- pár csipet só
- 60 dkg sonka
- 2 evőkanál tökmagolaj
- 6 szál zöldhagyma
- 8 dkg (zúzott, pirított) tökmag
- 15 db fekete, 15 db zöld olívabogyó
- 1 teáskanál mustár
- 1 teáskanál méz
- 2 db citrom
- 0,5 dl olívaolaj
- ízlés szerint őrölt bors
- 2 evőkanál petrezselyem
- 2 evőkanál olaj
- 40 dkg Gyermelyi 4 tojásos orsótészta orsótészta
Elkészítés
zöldhagymát gorombára összevágjuk. Az olajbogyókat apróra szeljük.
A sonkát 4 szeletre vágjuk, és bekenjük a méz, mustár keverékével.
A tésztát lobogó sós vízben megfőzzük. Amikor kész, leszűrjük, de nem mossuk le. Míg a tészta készül, kevés olajon megsütjük a sonkák mindkét oldalát. Kiszedjük a serpenyőből, rátesszük a hagymát, és megfuttatjuk. Hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, citromlevet, petrezselymet, és az összevágott olajbogyókat. Pici vizet öntünk rá a tészta főzőlevéből, és összefőzzük.
A kifőtt, leszűrt tésztát összekeverjük a tökmagolajjal, és a pirított zúzott tökmaggal, sóval. Tányérra tesszük, mellé a sült sonkát, és az olívás mártást.