Csináld magad: cukkinitésztás kenyér

czv | 2013. Augusztus 19.
Ha már úgyis óriási trend a házi kenyérsütés, a cukkininek pedig szezonja van, miért ne lehetne összekötni a kettőt?

Hozzávalók kb. 25 szelethez:

• 42 g élesztő
• 100 g félkemény sajt
• 100 g főtt sonka
• 200 g cukkini
• 6 ág kakukkfű
• 500 g liszt
• só
• 100 g mogyoró
• liszt és vaj a sütőforma kivajazásához

 
Elkészítés

Az élesztőt oldd fel 250 ml langyos vízben! A sajtot és a sonkát vágd apró kockákra, a cukkinit mosd meg, majd tisztítsd meg, vágd félbe, kapard ki a magjait és reszeld le! A kakukkfüvet szintén mosd meg, majd szedd le a leveleket az ágakról!

Következő lépésben az élesztős vízhez add hozzá az összetevőket, vagyis a lisztet, a sót, a kakukkfüvet, a mogyorót, a cukkinit, a sajtot és a sonkát, és gyúrj belőle egy kellemes állagú tésztát.  45 percig pihentesd meleg helyen, majd ha az idő letelt, gyúrd át újra. Vajazd és liszttel hintsd meg a sütőformát (kb. 1,8 literes legyen), majd töltsd bele a tésztát! Megint hagyd állni 45 percet! Az előmelegített sütőben (225 °C) 25-35 percig süsd, majd vedd ki a sütőből, 10 percig engedd hűlni, majd borítsd ki a sütőformából!

Ezt már olvastad?

Süssünk otthon kenyeret!
Készíts fagyiból kenyeret!
Így készül a házi naan kenyér!
A tökéletes bögrés kenyér
Itt a kenyér, ami két hónapig is eláll

Exit mobile version