1 csomag kockatészta 4 közepes krumpli 2 közepes fej hagyma 1 evőkanál pirospaprika olaj só bors
A hétfőn és a kedden túl vagyunk, és remélhetőleg a család férfitagjai sem követelték ordítva a húst, hússal menüt. Most jöjjön 3 újabb recept, és ne feledjétek, még mindig várjuk a ti ötleteiteket.
Szerda-csütörtök
Reggeli
Csirkemáj-pástétomos szendvics
Hozzávalók:
- pár csipet só
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint őrölt bors
- ízlés szerint mustár
- 0,5 dkg csirkemáj
- 1 ujjnyi füstölt szalonna
- 1 evőkanál kacsazsír
Elkészítés
A pástétom receptjét itt találod!
Ebéd
Krumplis tésztát még a kezdők is könnyen csinálnak, a paradicsom, paprika-saláta pedig egy olyan ősrégi családi recept, amit előre érdemes elkészíteni és garantáltan függőséget okoz.
Krumplis tészta paradicsom,paprika-salátával
Hozzávalók:
- pár csipet só
- 4 db vöröshagyma
- pirításhoz olaj
- ízlés szerint őrölt bors
- 2 evőkanál fűszerpaprika
- 8 db burgonya
- 2 csomag kockatészta
Elkészítés
A krumplit megpucoljuk és sós vízben megfőzzük. A hagymát felaprítjuk majd pörköltalapot készítünk belőle. (Az olajat felhevítjük, majd a felkockázott vöröshagymát rádobjuk, üvegesre pirítjuk, majd sózzuk és a tűzről levéve hozzáadjuk a pirospaprikát.) A krumplit hozzáadjuk és összetörjük, majd kicsit átpirítjuk. Közben a tésztát megfőzzük, majd összekeverjük a hagymás krumplival.
Tipp: kolbásszal feldobni ér.
Paradicsom, paprika-saláta
Hozzávalók:
- salátaecethez cukor
- salátaecethez só
- 1 fej vöröshagyma
- salátaecethez ecet
- salátaecethez víz
- 4 db paradicsom
- 4 db paprika
Elkészítés
A paprikát, a paradicsomot és a hagymát a lehető legvékonyabbra szeleteljük, majd megsózzuk. A cukorból, az ecetből és a vízből hagyományos salátaöntetet készítünk, majd ráöntjük a zöldségekre. Bár nem egy bonyolult recept, tényleg függőséget okoz.
Vacsora
Paprikás tojás
Hozzávalók:
- ízlés szerint só
- 1-2 db (fejenként) tojás
- kevés olaj
- 3-4 db (csíkokra vágva) paprika
Elkészítés
A felcsíkozott paprikát mindkét oldalán jól megsütjük, ne csak pároljuk. A lényeg, hogy kapjon egy vékony kérget, ettől lesz igazán finom. Aztán jöhet rá a tojás is, nem hosszabb az egész, mint negyed óra és elképesztően finom.