Gasztro

Pástétom – ízletes tízórai nem csak kirándulásokra

Az aktuális felmérések szerint a vásárlók harmada fogyaszt a kirándulás és szabadság alatt pástétomot. Éppen ezeknél az alkalmaknál jelennek meg a hőkezelt pástétomok előnyei: az eltarthatóság és az extrém időjárási viszonyoknak való ellenállás. A hőkezelt pástétomok kiváló választásnak bizonyulnak majd a természetben tett kirándulások alkalmával.

A HAMÉ márkanév évtizedek óta egybeforr a tartós hústermékek és pástétomok gyártásával. A vállalat zászlóshajói, a Hamé Kacsamájas és Libamájas pástétomok évek óta a vásárlók kedvencei.

Pástétom - ízletes tízórai nem csak kirándulásokra

A tartós pástétom készítésének fortélyai

A tartós pástétomok egyik legnagyobb előnye, hogy ízüket és zamatukat hosszú időn át megőrzik. A termékek eltarthatóságát a pasztörizációs eljárásnak köszönhetjük. Ez a hőkezelési eljárás megöli a mikroorganizmusokat – az eljárás lényege, hogy a termékeket magas hőfokon kezelik megfelelően hosszú időn keresztül. Az előbbi feltételek teljesülése után a terméket nem érheti mikrobiológiai romlás, és így hosszú időn keresztül képes megőrizni minőségét.

Pástétom - ízletes tízórai nem csak kirándulásokra

A hőkezelés maga elég a termék eltarthatóságának eléréséhez, így nem szükséges további kémiai tartósítószerek használata. Ami a termékekben található adalékanyagokat illeti, helyénvaló megjegyezni, hogy nagy részük természetben is előforduló anyag, illetve olyan anyagok, melyek használata a termék szenzorikus minőségének megtartása érdekében elkerülhetetlen (például a konzervek színének megtartását elősegítő nitrites pácsókeverék).

Pástétom - ízletes tízórai nem csak kirándulásokra

A Hamé pástétomok Magyarországon

A Hamé 10 éve forgalmaz pástétomokat Magyarországon, legkedveltebbek a 105 grammos termékek, melyek a jellegzetes „csepp” alakú dobozban találhatók meg az élelmiszerláncok polcain. Jelenleg 10-féle ízesítésben kaphatóak ezek a termékek, melyek közül a Libamájas és Kacsamájas pástétomok a legnépszerűbbek.

További információk!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top