Tonhalkrémes tortillatekercs
Hozzávalók:
- 1 csipet só
- 4 tortillalap
- 1 doboz tonhalkonzerv
- 6 ek. krémsajt
- fél kk. mustár
- fél csokor kapor
- 1 kk. citrom leve
- 1 paradicsom
- 2 ek. tejföl
- 1 csomag salátamix
Elkészítés
Csöpögtessük le a tonhal olaját, erre most nem lesz szükségünk, majd a halat keverjük krémesre a natúr krémsajttal és a tejföllel. Ízesítsük kevés mustárral, a citromlével, egy csipetnyi sóval és a feldarabolt kaporral. Kenjük meg vele egy tortillalapot! Tegyünk rá egy keveset a zöldsalátából, majd egy sorban fektessük rá a cikkekre vágott paradicsomot, és tekerjük fel, mint a palacsintát.
Fetakrémes, paradicsomos bruschetta
Hozzávalók:
- 1-2 csipet só
- ízlés szerint bors
- 4 kk. olívaolaj
- pár levél bazsalikom
- 100 g feta
- 2-3 ek. mascarpone
- 1 kk. fehér borecet
- 1 baguette
Elkészítés
Vágjuk fel nagyon apróra a paradicsomot, locsoljuk meg borecettel és olívaolajjal.
Turmixoljuk össze a fetát, a mascarponét, és ízesítsük sóval, borssal, egy kevés citromlével. Pirítsuk meg a bagettszeleteket, majd kenjük meg a fetakrémmel, és tegyük rá a feldarabolt paradicsomot.
Tálaláskor díszíthetjük friss bazsalikomlevéllel, és meglocsolhatjuk egy csöppnyi olívaolajjal is.
Sült csirkés, barackos quesadilla
Hozzávalók (2 fő részére):
- 0,5 dl balzsamecet
- 10 dkg főtt csirkehús
- 1 evőkanál barnacukor
- 10 dkg gouda
- 2-2 db tortillalap
- 1 db (sárga húsú) őszibarack
Elkészítés
Készítsünk balzsamecetes redukciót a balzsamecet és a cukor összeforralásával, majd hagyjuk kihűlni.
Szórjunk meg egy tortillalapot bőségesen reszelt sajttal, tegyük rá a felaprított csirkehús egy részét, és tegyünk rá néhányat a cikkekre vágott barackból. Locsoljunk rá egy keveset a balzsamecetből, és fedjük be egy másik tortillalappal. Forró serpenyőben süssük át mindkét oldalán, sütés közben széleit kissé összenyomkodva, hogy a megolvadt sajt összefogja a két lapot.
Vágjuk félbe, majd 3-3 szeletre.