Főzni általában vöröshagymával szoktunk, a zsíros kenyérre meg lila hagymát pakolunk. Akár hiszitek, akár nem, nem mindegy, melyik ételbe milyen hagymát tesztek. Biztos, hogy a rutinos háziasszonyok tudják, lila hagymával nem ugyanolyan a pörköltalap.
Vöröshagyma
A vöröshagyma szinte minden magyar háztartás elengedhetetlen kelléke. A legtöbbféle ételt vele lehet elkészíteni: pörkölthöz, levesekhez, szószokhoz, sült hús mellé a legszuperebb. De sült hagymakarikákat is belőle lehet a legjobban sütni.
Lila hagyma
Nekünk személyes kedvencünk, és a zsíros kenyéren túl is rejlenek benne lehetőségek. Salátákba, hamburgerben vagy szendvicsben, de például tojáskrémben és mindenféle kencékben a legjobb.
Főzőhagyma
Az elnevezést nem értjük, valahol csak fehér hagymának hívják nyilván a színe miatt. A mexikóiak vöröshagymája, ők ezt teszik mindenbe. Nagyon ropogós, nem túl édes: hagymás krumplihoz, wokos kajákhoz ideális.
Sonkahagyma
Ez a szép hosszúkás hagyma például salátaöntetekben nagyon finom, de dobhatjuk pizza tetejére is. Rakott zöldségekben, krémlevesekben vagy akár saslikon is finom.