Gasztro

Hagymakisokos: melyikkel mit főzz?

Szeretjük a hagymát, szeretünk hagymával főzni, de nem mindegy, melyiket mibe tesszük. Hagymakisokos!

Főzni általában vöröshagymával szoktunk, a zsíros kenyérre meg lila hagymát pakolunk. Akár hiszitek, akár nem, nem mindegy, melyik ételbe milyen hagymát tesztek. Biztos, hogy a rutinos háziasszonyok tudják, lila hagymával nem ugyanolyan a pörköltalap.

Vöröshagyma

A vöröshagyma szinte minden magyar háztartás elengedhetetlen kelléke. A legtöbbféle ételt vele lehet elkészíteni: pörkölthöz, levesekhez, szószokhoz, sült hús mellé a legszuperebb. De sült hagymakarikákat is belőle lehet a legjobban sütni.

Hagyma kisokos: melyikkel mit főz?

Lila hagyma

Nekünk személyes kedvencünk, és a zsíros kenyéren túl is rejlenek benne lehetőségek. Salátákba, hamburgerben vagy szendvicsben, de például tojáskrémben és mindenféle kencékben a legjobb.

Hagyma kisokos: melyikkel mit főz?

Főzőhagyma

Az elnevezést nem értjük, valahol csak fehér hagymának hívják nyilván a színe miatt. A mexikóiak vöröshagymája, ők ezt teszik mindenbe. Nagyon ropogós, nem túl édes: hagymás krumplihoz, wokos kajákhoz ideális.

Hagyma kisokos: melyikkel mit főz?

Sonkahagyma

Ez a szép hosszúkás hagyma például salátaöntetekben nagyon finom, de dobhatjuk pizza tetejére is. Rakott zöldségekben, krémlevesekben vagy akár saslikon is finom.

Hagyma kisokos: melyikkel mit főz?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top