Gasztro

A séf velünk van! – Lázár Lovaspark

Lázár Chef hétről hétre út kel a megszokott konyhai környezetből, és új műsorában minden héten más és más helyszínen főz. Olyan helyszíneken, amelyeket eddig nem éppen a gasztronómiával hoztunk összefüggésbe. De Lázár Chef azt ígéri, minden helyzetben, minden földrajzi környezetben, minden közösségben jót fog főzni, és erre ráveszi a helyieket is. Mert egy a fontos: a jó hangulat és a közös főzés. Erről szól "A séf legyen veled" minden hétvégén, a TV Paprikán.

 

A séf velünk van!- Lázár Lovaspark


Ezen a héten
szombaton Lázár régi barátjának, az Eötvös cirkusz vezetőjének, Eötvös Lórándnak a meghívására Balatonfüredre látogat. Egyet tud csak biztosan: főzni fog, és este fel is lép a cirkuszban.

Vasárnap Domonyvölgy felé vesz az irányt, a fogathajtó-világbajnok Lázár testvérek „birtokára”. A nem mindennapi kalandokat jókedvű főzés zárja, a lovaspark házigazdájával pedig igazi csemege készül: tejfölös-kolbászos kenyérlapkák.

A séf velünk van!- Lázár Lovaspark

 

 

Kolbászos kenyérlapocskák tejföllel 

60 dkg rétesliszthez hozzáadunk 20 dkg búzadarát, 2 csomag élesztőt, 1 evőkanál sót, 1 evőkanál cukrot, majd 5 dl víz hozzáadásával alaposan összedolgozzuk az alapanyagokat, hogy egy gyúrható állagú masszát kapjunk belőle. Ezután letakarjuk konyharuhával, és kb. 5 percig kelni hagyjuk. Közben felszeletelünk és kockákra vágunk 1 rúd mangalica kolbászt és 2 darab paradicsomot, apróra vágunk 2 gerezd fokhagymát és 1 csomag friss petrezselyemzöldet, majd 1 csomag rukkolacsírával együtt tányérra helyezzük a zöldségeket. A megkelt tésztát kisebb darabokra szedjük, lisztezett kézzel először gombócokat formázunk belőlük, majd kézzel egyenletesen kilapogatjuk, ezután 220 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és megsütjük. A kisült lapokat megkenjük tejföllel, majd megszórjuk a kolbásszal.

A séf velünk van!- Lázár Lovaspark

Tipp:

A tésztához feltétlenül réteslisztet használjunk, ettől sokkal jobb és nyúlósabb lesz a tésztánk. A tésztához ízlés szerint zúzott fokhagymát, kakukkfüvet, rozmaringot, bazsalikomot és különböző borskeverékeket (fekete bors, zöld bors, tengeri só) keverhetünk.  

További információ

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top