Baconös palacsinta sütőben
Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 1 teáskanál cukor
- 1 teáskanál só
- 2 db tojás
- 15 szelet bacon
- 6 dl tej
- 10 dkg vaj
Elkészítés
A vajat simára keverjük a cukorral és a tojásokkal, majd óvatosan hozzáadjuk a sütőporral és sóval elkevert lisztet úgy, hogy közben óvatosan adagoljuk hozzá a tejet. Ha simára kevertük, hűtőbe tesszük legalább egy félórára. Addig serpenyőben ropogósra sütjük a bacont. Ha a tészta eleget állt, átkeverjük és ellenőrizzük a sűrűségét, ha nagyon sűrű (alig folyik le a kanálról), akkor egy kevés vízzel hígíthatjuk. A sütőt 180-200 fokra előmelegítjük úgy, hogy egy tepsit is felhevítünk. A forró tepsit kivajazzuk és a tésztából halmokat szedünk bele, majd belehelyezünk 1-1 bacon csíkot. Majd mehet a sütőbe, 5-8 percre. Ha a sütőnk nem süt egyenletesen, akkor a sülési idő felénél célszerű lehet egy lapáttal megfordítani. Forrón tálaljuk, aki szeretné halmozni az élvezeteket, az adjon hozzá egy kevés tejfölt.