Sajtos fügés falatkák Gabojszától
“Jó kis vendégváró, sok munka sincs vele, de látványos és igen finom. Egy száraz szamorodnival kísérve garantált a siker.” Recept itt!
Valósi májpástétom Ági házától
“Szeretjük mi a bolti, meg persze a piaci kenőmájasokat is, csak attól valahogy mindig lelkifurdalásom támad, hiszen ki tudja mi minden került bele a gyártás folyamán. Ha így készül, legalább nagyjából ellenőrizni tudom a hozzávalókat, és ki tudok hagyni sok-sok gyanús E-t. Úgy is mondhatnám, hogy ez a hagyományos recept, amit már a nagymamám is készítette annó, és mi lelkesen fogyasztottuk.” Recept itt!
Expressz bableves Fakanál és tortalapáttól
A bablevesről nekem mindig az első gondolatom az, hogy időigényes. A második, hogy előre kell tervezni a készítését, mert a bab és a csülök (mert Édesanyám füstölt csülökkel készíti) áztatást igényel. Azonban mi van akkor, ha én délelőtt 10-kor azon gondolkodom, hogy a frissen sütött palacsinta mellé tartalmas levesnek milyen jólesne egy jó bableves… Nem, nem rohanok instantot venni, hanem elkészítem. Konzerv babból!
Expressz bableves
Hozzávalók:
- rántáshoz liszt
- ízlés szerint ételízesítő
- fél szál kolbász
- rántáshoz fűszerpaprika
- 1 db fehérrépa
- 1,5 l víz
- 2 db sárgarépa
- ízlés szerint babérlevél
- ízlés szerint bors
- rántáshoz olaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- ízlés szerint só
- 1 db babkonzerv
Csipetke:
- csipetkéhez liszt
- csipetkéhez só
- csipetkéhez tojás
Elkészítés