Angolos steak szendvics
Hozzávalók (4 szendvicshez):
- 4 db (szeletelve, sózva) paradicsom
- 4 szelet kenyér
- 100 g majonéz
- 1 csomag rukkola
- 4*130 g bélszín
- 30 g dijoni mustár
Elkészítés
Keverd össze a mustárt a majonézzel, és tedd félre. Sózd be a húst, és forgasd meg napraforgóolajban. Dobd nagyon forró serpenyőbe, és süsd angolosra pár perc alatt (a hús vastagságától függően fél perc és két perc között). Tedd félre pihenni. Szeleted fel a kenyeret, és kenj meg 4 szeletet a mustáros majonézzel, helyezd rá a paradicsomszeleteket, a steaket (akár fel is darabolhatod), koronázd meg a rukkolával, és takard be a második fél szelet kenyérrel.
Paradicsomos, tárkonyos marinált csirkés szendvics
Hozzávalók (4 szendvicshez):
- pár csipet só
- 80 ml ketchup
- 8 ml Worcestershire szósz
- 30 g salotta
- 15 g (friss) tárkony
- 5 ml fehérborecet
- 280 g (tanyasi, filé) csirkemell
- ízlés szerint bors
- 100 ml olaj
- 5 g fokhagyma
- 2 db baguette
Elkészítés
Add a salottát, fokhagymát, tárkonyt, ecetet, olajat egy keverőtálban a ketchuphoz. Pirítsd a csirkét forró serpenyőben 10 percig, hagyd picit hűlni. Ha ez megtörtént, tépd apróbb falatokra, és add hozzá ezeket is a szószhoz, majd minimum egy órára tedd hűtőbe a ragut, hogy ízei összeérjenek. Ha elkészült, tégy 2-3 evőkanál marinált csirkét a bevágott kenyérbe, bolondítsd friss zöldsalátával, és tálald.
Kecskesajtos szendvics grillezett paprikával és pestóval
Hozzávalók (4 szendvicshez):
- 240 g (grillezett) paprika
- 1 csomag rukkola
- 200 g kecskesajt
- 50 ml bazsalikomos pesto
- 2 db baguette
Elkészítés
Vágd fel a kenyeret, és kend meg pestóval. Tedd bele a grillezett paprikaszeleteket és a kecskesajt darabokat, ízesítsd sóval, borssal. Tűzdeld meg jó adag rukkolával, és már tálalhatod is. Ha van időd megsütni, isteni melegszendvics-különlegesség kerülhet asztalodra.
A szendvicsek receptjeit a Konrády szendvicsbárnak köszönhetjük! |