Gasztro

Megvan az év étterme

A kritikusok szerint minden eddiginél több a jó étterem idehaza, a minőségi vendéglátás pedig nem korlátozódik a fővárosra.

Az encsi Anyukám Mondta kapta meg az idei Gault & Millaut kalauz év étterme díját. A három legmagasabb, tizenhetes pontszámot, valamint három-három szakácssapkát az Onyx, a Costes és a Zóna kapta – számolt be a Táfelspicc.

Forrás: anyukammondta.hu
Forrás: anyukammondta.hu

Minden eddiginél több a jó étterem, és külön öröm, hogy a minőségi vendéglátás nem áll meg a főváros határainál, hanem kis falvakban, stratégiai fontosságú borvidékeken is érezhetően megindult valami – jegyezte meg Molnár B. Tamás, a Magyar Gasztronómiai Egyesület alapítója, a Gault & Millau étteremkalauz főszerkesztője.

A kalauz idén több olyan különdíjat is kiadott, amit eddig nem. A Rév csárda például megkapta az év kulináris kitüntetettje címet, mert a kalauz szerint egy olyan hagyományos magyar fogást tökéletesítettek, és mentettek meg a középszerűségtől, mint a halászlé. Az év kisvendéglője a hévízi Öreg Harang vendéglő lett, ott egy klasszikus vendéglátási formát űznek magas fokon: az itthon szintén lejáratott kisvendéglőt. A hazai streetfood-mozgalom győztese pedig a Mozsár utcai Funky Pho lett.

Az év borászata a tokaji Kikelet pince, az év konyhafőnöke Wolf András és Fekete Antonio, a Salon éttterem séfjei.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top