Pirított rizs laskagombával – Makkakonyhától
Egy serpenyőben felforrósítjuk a kókuszsírt, rádobjuk a finom csíkokra vágott gyömbért, fokhagymát és chilit, hagyjuk megpirulni kissé. Közben falatnyi csíkokra tépkedjük a gombát, a mángold szárát levágjuk és felaprítjuk, majd ezeket is a serpenyőbe tesszük, elkeverjük, hagyjuk pirulni, párolódni… A hozzávalókért és a teljes receptért kattints!
Füstölt sajtos kiflik – Szani konyhájából
Ilyen kis puha, ízletes kiflicskékkel is megtölthetjük szeretett csemetéink uzsonnásdobozát, így biztosan tudjuk, hogy jó
minőségű, friss tízórai kerül a kis pocakokba.
Persze otthonra is jó választás, reggelire vagy akár egy tartalmas leves után, ebédre. Kattints a receptért!
Almás kalács – Dió bisztró konyhájából
Erika igazi klasszikus anyuka: süt, főz, vezeti a háztartást, a gyerekkel foglalkozik, ami nem egyszerű feladat, mert a kisfiú cukorbeteg, így nagyon figyelni kell az étkezésére, ezt külön meg kellett tanulni, de egy anyának nincs akadály. Ezt a kalácsot együtt készítették, a fiatalember lelkesen kuktáskodott. A recepteben Erika normál és szénhidrát-csökkentett lisztet használ, cukrot nem. Olyan finom almákat lehet kapni, próbáljátok ki! A teljes receptért kattints!