Moszkauer – Csak a Puffin konyhájából
Klasszikus aprósütemény, ami papíron elvileg vékonyabb, de én így szeretem jobban. A narancs-csoki szezont ezennel megnyitom. Kattints a receptért!
Rumos körteleves – Gasztro Réka konyhájából
Szerencsére ősszel sem kell lemondani a gyümölcslevesekről. Almából, körtéből, szilvából egyaránt finom leveseket lehet készíteni. Ennek az egyszerű változatnak a rum adja meg a karakteres ízét. Cukor helyett mézzel ízesítettem. Levesbetétként alapvetően a mazsola szolgál, de megszórhatjátok pirított dióval vagy mandulával is. Kattints a receptért!
Vaníliás körtekrém diógrillázzsal – Hahó Pihe konyhájából
Levesnek indult, krémként végezte… Vettem egy kiló leveses, szép vilmoskörtét a piacon, hogy levest készítek belőle. Aztán amikor végre meg is tudtam valósítani, már kicsúsztunk az ebédidőből. És ősz ide, ősz oda, a gyümölcsleves melegen nem az igazi. Ezért kicsit továbbgondolva a történetet elkészült a képen látható (a fotó pocsék) körtekrém. Kattints a receptért!