Kakukkfüves-paradicsomos pisztráng
Biztos vagyok benne, hogy senki sem unja a témát: ismét a Lillafüredi Pisztrángtelepen cseperedett halak a mai poszt főszereplői. (Ősszel végre több időnk lesz, rendszerezés alá vonjuk a blogot, így a Pisztrángtelepről származó termékekkel készült, különösen nagy látogatottságnak örvendő ételek saját oldalt kapnak majd; érdemes lesz benézni.)
No, de vissza a lényeghez: beértek az első paradicsomok, így egyértelmű volt, hogy a Lillafüredről hazahozott halak egy része paradicsomosan végzi. Egyszerű megoldást választottam: a halakat egészben, sütőben sütöttem. Így: kattints a receptért!
Szent Péter vitorlás lencsetengeren
Az étel a múltkori ünnepi menü gyerekfogása volt. A Szent Péter hal cserélhető bármilyen kedvünkre való, más halra, lényeg, hogy viszonylag kicsi, lehetőleg szálkamentes és megközelítőleg bárka formája legyen. Kattints a receptért!
Tudtad, hogy évente mindössze 3,5 kg halat esznek a magyarok? |
Fűszeres morzsa alatt sült rombuszhal
Még mindig az ünnepi menünél (és a fokhagyma-petrezselyemzöld párosánál) tartunk. Ezúttal egy nagy klasszikust, a burgonyával sült rombuszhalat vettük elő. A fokhagymás-petrezselymes morzsából bő adagot készítettem, így egyszerűen ezzel borítottam be az előzőleg egyik oldalon megnyúzott halat.
Érdemes tudni, hogy a rombuszhal húsa sovány, könnyen emészthető, ízét a gyerekek kifejezetten kedvelik. Finoman fűszerezve, kíméletes hőkezelési eljárásokat alkalmazva (zöld fűszerekkel, párolva, gőzölve) a legkisebbeknek is adható a hozzátáplálás második fázisában, a húsok és a halak bevezetése során az egyik legkiválóbb alapanyagunk lehet. Kattints a receptért!