Almás béles, ami tökös is lehet – Pálmafaprojekt konyhájából
Ismét tökölődtem kicsit, pedig esküszöm, hogy tisztán almásnak indult, aztán útközben meggondoltam magam, ha már volt itthon sülttökpüré-maradék. Tökös kávét mégsem ihatok reggel, délben, este, egy egész tepsi süteményhez viszont túl kevés volt, így lett belőle ez a kombináció. Az alma sem sértődött meg, hogy tököcske került mellé, sőt kimondottan jó barátok lettek. Kattints a receptért!
Szirupos-datolyás körtetorta – Gasztropillangó konyhájából
Csodálatos sütemény! A körte a datolyával szuper párosítás, és ha ezt még megrészegítjük egy kis brandys cukros sziruppal, a végeredmény mennyei! Szerencsére mindig szuper „tesztelő csapatom” van, akik készségesen elfogyasztják, bármit is sütök vagy főzök. Most se kellett nagyon unszolni őket. Miután lefotóztam és ehetőre hűlt a torta, nagyjából 10 perc alatt már több mint a fele el is fogyott! A gyömbéres-mézeskalácsos íz miatt kicsit „karácsonyíze” van, amit én nagyon szeretek, és most főleg jólesik, hogy beköszöntött a hideg esős idő. Hétvégére kötelező finomság! Kattints a receptért!
Almás-mákos quiche – Masni és dekoráció konyhájából
Biztos sokan ismerik a francia sonkatortát, vagyis a quiche-t, amit én is nagyon szeretek, mert könnyen és gyorsan el lehet készíteni. Most édes formájában született újjá. Kattints a receptért!