Gasztro

Csináld magad: házi Bounty

"Gasztromásoldánk" következő terméke a méltán híres kókuszos csoki, ami elvileg az Édenkertbe repít...

A múltkori házi sportszelet sikerén felbuzdulva most házi Bountyt gyártottunk. A feladat egy darabig legalább annyira egyszerű, mint a múltkori esetben, de a csokival való bevonás okozott némi fejtörést.

Házi Bounty

Hozzávalók:

  • 85 g cukor
  • 3 evőkanál olaj
  • 50 g vaj
  • 220 g tejcsokoládé
  • 5 dl habtejszín
  • 300 g kókuszreszelék
Kategóriadesszert
Elkészítési idő20 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

A tejszínt a vajjal és a cukorral együtt közepes lángon megmelegítjük, majd hozzáadjuk a kókuszt. Aki szeretné cifrázni, az a tejszín felét helyettesítheti kókusztejjel. Ha a masszát jól összedolgoztuk, egy sütőpapírral kibélelt tálcán szétterítjük, majd 2-3 órára mehet a hűtőbe. Fontos, hogy jól kihűtsük, különben nem tudjuk majd formázni.

Ha megformáztuk a csokikat, gőz felett olvasszuk meg a csokit az olajjal, majd ameddig meleg, gyorsan mártsuk bele a meztelen Bountykat. Előre szólunk, hogy könnyebb lesz étcsokival dolgozni, mi tuti, hogy legközelebb így csináljuk. Ha megvagyunk, fogyasztásig hűtőben tároljuk.

Tipp: Ha kis golyókat formázunk, akkor könnyebb lesz bevonnunk őket. 


Így csináld lépésről lépésre!

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top