Ezek a gasztrotrendeket követő, folyamatosan megújuló mini főzőműsorblokkok a kiváló Gyermelyi tészták főszereplésével, a Nők Lapja Cafén jelentkeznek. Az ínycsiklandó salátákat, remek főételeket és bűnözős desszerteket a Gyermelyi neves séfje, Vomberg Frigyes készíti el, a videók végén pedig hasznos főzős tippek várnak. Nézd, és csináld utánunk! Jelmondatunk: fő a kreativitás.
Friss paradicsomos olajbogyós tészta haltekerccsel
Hozzávalók:
- pár csipet só
- 4 db pisztrángfilé
- 6 szál zöldhagyma
- 12 szem fekete + 12 zöld szem olívabogyó
- 50 dkg (Gyermelyi Vita Pasta) pennetészta
- 1-2 db chili paprika
- 50 dkg paradicsom
- 1 marék bazsalikom
- 0,5 dl olívaolaj
- ízlés szerint őrölt bors
- 4 dkg vaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 8 szelet szárított sonka
Elkészítés
A paradicsomot lobogó forró vízbe tesszük 10 másodpercre, majd kivesszük, és lehűtjük. Lehúzzuk a héját, kettévágjuk, és kikaparjuk a magját. Kockára összevágjuk. A kikapart magokat 1 dl vízben feltesszük főni 5 percre, majd turmixoljuk, és leszűrjük. Az olajbogyókat apróra összevágjuk. A halfiléket kiterítjük, minden filére teszünk 2-2 szelet sonkát, 2-2 levél bazsalikomot, pici borsot és kis darab vajat. Feltekerjük, fogvájóval megtűzzük. Hőálló tálat kivajazunk, majd beletesszük a tekercseket. Teszünk alá pici vizet, és letakarjuk. Tálalás előtt 5-10 percre (ki mennyire átsütve szereti) 180 fokos sütőbe tesszük.
Olívaolajon megfuttatjuk a gorombára vágott hagymát, rátesszük a reszelt fokhagymát, és a kimagozott összevágott chilipaprikát. Kevergetve 1-2 perc alatt összepirítjuk, majd rátesszük az összevágott paradicsomot. Hozzáöntjük a félretett, leszűrt levet, sózzuk és borsozzuk. Összefőzzük 5-8 percig. Beletesszük a bazsalikomlevelet, és az összevágott olajbogyókat, összeforraljuk, félretesszük. Közben a tésztát lobogó sós vízben roppanósra főzzük, leszűrjük, de nem mossuk le. Összekeverjük a paradicsomraguval. Teszünk hozzá kevés tésztafőző levet, majd tányérra tesszük, mellé a haltekercset tálaljuk.