nlc.hu
Gasztro
Friss paradicsomos olajbogyós tészta haltekerccsel

Friss paradicsomos olajbogyós tészta haltekerccsel

Imádsz főzőcskézni? Új ízeket, friss kombinációkat, különleges fogásokat kipróbálni? Jól jönne egy izgalmas recept a hétvégi ebédhez? A Gyermelyi isteni ételeket tálal kéthetente szerdánként a Tészta Szerdában.

Ezek a gasztrotrendeket követő, folyamatosan megújuló mini főzőműsorblokkok a kiváló Gyermelyi tészták főszereplésével, a Nők Lapja Cafén jelentkeznek. Az ínycsiklandó salátákat, remek főételeket és bűnözős desszerteket a Gyermelyi neves séfje, Vomberg Frigyes készíti el, a videók végén pedig hasznos főzős tippek várnak. Nézd, és csináld utánunk! Jelmondatunk: fő a kreativitás.  

 

Friss paradicsomos olajbogyós tészta haltekerccsel

Hozzávalók:

  • pár csipet só
  • 4 db pisztrángfilé
  • 6 szál zöldhagyma
  • 12 szem fekete + 12 zöld szem olívabogyó
  • 50 dkg (Gyermelyi Vita Pasta) pennetészta
  • 1-2 db chili paprika
  • 50 dkg paradicsom
  • 1 marék bazsalikom
  • 0,5 dl olívaolaj
  • ízlés szerint őrölt bors
  • 4 dkg vaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 8 szelet szárított sonka
Kategóriavacsora
Elkészítési idő35 perc
Nehézségi szintközepes

Elkészítés

A paradicsomot lobogó forró vízbe tesszük 10 másodpercre, majd kivesszük, és lehűtjük. Lehúzzuk a héját, kettévágjuk, és kikaparjuk a magját. Kockára összevágjuk. A kikapart magokat 1 dl vízben feltesszük főni 5 percre, majd turmixoljuk, és leszűrjük. Az olajbogyókat apróra összevágjuk. A halfiléket kiterítjük, minden filére teszünk 2-2 szelet sonkát, 2-2 levél bazsalikomot, pici borsot és kis darab vajat. Feltekerjük, fogvájóval megtűzzük. Hőálló tálat kivajazunk, majd beletesszük a tekercseket. Teszünk alá pici vizet, és letakarjuk. Tálalás előtt 5-10 percre (ki mennyire átsütve szereti) 180 fokos sütőbe tesszük.

Olívaolajon megfuttatjuk a gorombára vágott hagymát, rátesszük a reszelt fokhagymát, és a kimagozott összevágott chilipaprikát. Kevergetve 1-2 perc alatt összepirítjuk, majd rátesszük az összevágott paradicsomot. Hozzáöntjük a félretett, leszűrt levet, sózzuk és borsozzuk. Összefőzzük 5-8 percig. Beletesszük a bazsalikomlevelet, és az összevágott olajbogyókat, összeforraljuk, félretesszük. Közben a tésztát lobogó sós vízben roppanósra főzzük, leszűrjük, de nem mossuk le. Összekeverjük a paradicsomraguval. Teszünk hozzá kevés tésztafőző levet, majd tányérra tesszük, mellé a haltekercset tálaljuk. 

 

 

Babos húsos tarhonya

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top