Ezek a gasztrotrendeket követő, folyamatosan megújuló mini főzőműsorblokkok a kiváló Gyermelyi tészták főszereplésével, a Nők Lapja Cafén jelentkeznek. Az ínycsiklandó salátákat, remek főételeket és bűnözős desszerteket a Gyermelyi neves séfje, Vomberg Frigyes készíti el, a videók végén pedig hasznos főzős tippek várnak. Nézd, és csináld utánunk! Jelmondatunk: fő a kreativitás.
Rozmaringos erdei gombás tészta kacsamellel
Hozzávalók:
- pár csipet só
- 1 csokor petrezselyem
- pár csipet őrölt bors
- 3 ágacska rozmaring
- 6 dkg (piros áfonya) áfonya
- 4 db bőrös kacsamellfilé
- 1 csomag (Gyermelyi) csuszatészta
- 6 szál zöldhagyma
- 30 dkg erdei gomba
Elkészítés
A kacsamellet megtisztítjuk, a hártyákat eltávolítjuk. a bőrét bevagdossuk. Serpenyőben bőrrel lefelé kíméletesen sütjük, hogy a zsír kiolvadjon. A serpenyőből a zsírt folyamatosan leöntjük, és félretesszük. Amikor csak 1-2 mm vastag a zsír, megfordítjuk, és a másik oldalát is megsütjük. Elkészíthetjük a húst kíméletesen is, ekkor 60 fokos sütőbe tesszük legalább 70-80 percre.
A tésztát lobogó sós forró vízben megfőzzük, majd leszűrjük, és leöblítjük. A kiolvadt kacsazsír egy részén megfuttatjuk a hagymát, rátesszük a gombákat. 2-3 percig pirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk. Beletesszük az áfonyát is. Tovább pirítjuk még 2-3 percig, majd megszórjuk petrezselyemmel, és levesszük.
A maradék kacsazsíron megfuttatjuk a rozmaringleveleket, rátesszük a tésztát, és megpirítjuk, hogy kissé roppanós legyen. Sózzuk. A kacsamelleket aztán kivesszük a sütőből, levét ráöntjük a gombára. A húst forró serpenyőben 2-3 perc alatt körbesütjük, hogy a bőre roppanjon, majd levesszük, és pihentetjük.
A gomba felét lecsepegtetjük, és a tésztához keverjük.
Ha gyorsan szeretnénk elkészíteni a kacsamellet, akkor a körbesütést követően nem 60 fokra tesszük, hanem 200 fokra 8-12 percig – ki milyen rózsaszínen szereti. Kivétel után 3-4 percig pihentetni kell, majd szeletelhetjük.