
Csicsókakrémleves gorgonzolával, dióval
Hozzávalók:
- pár csipet só
- 1 db vöröshagyma
- 4 evőkanál olaj
- ízlés szerint őrölt bors
- 10 dkg gorgonzola
- 10 dkg dió
- ízlés szerint szerecsendió
- 7 dl zöldség alaplé
- 1 kg csicsóka



Elkészítés
A csicsókát megtisztítjuk, megmossuk, felkockázzuk. A hagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk. Egy lábast előmelegítünk, beleöntjük az olajat, majd hozzáadjuk a hagymát, és üvegesre pároljuk. A csicsókát is hozzáadjuk, felöntjük az alaplével, és puhára főzzük, majd botmixerrel leturmixoljuk. A gorgonzolát belemorzsoljuk, sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük. A diót száraz serpenyőben megillatosítjuk, majd durvára aprítjuk, és a levesre szórva tálaljuk.
Spenótos-sütőtökös farfalle ricottával
Hozzávalók:
- pár csipet só
- 25 dkg ricotta
- 40 dkg farfalle
- 30 dkg spenótlevél
- 10 dkg parmezán
- 1 dl tejszín
- pár csipet őrölt bors
- 3 evőkanál olaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db vöröshagyma
- 20 dkg sütőtök



Elkészítés
A sütőtök belét felkockázzuk. A hagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk. Egy serpenyőt előmelegítünk, beleöntjük az olajat, majd hozzáadjuk a hagymát, és üvegesre pároljuk. Belereszeljük a fokhagymát, majd hozzáadjuk a spenótot. Lefedve 10 perc alatt puhára pároljuk a tököt, néha megkeverjük. Hozzáadjuk a ricottát és a tejszínt, sózzuk, borsozzuk. A tésztát al dentére főzzük, összekeverjük a szósszal, és parmezánnal meghintve tálaljuk.
Fűszeres camembert a sütőből
Hozzávalók, személyenként 1 camembert:
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál fehérbor
- pár szál kakukkfű
- pár csipet őrölt bors
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 db camembert



Elkészítés
A sütőt előmelegítem 200 fokra, majd az alufóliából akkora darabokat tépek, hogy a sajtok beleférjenek. A sajtok tetejét késsel kilyuggatom, majd fokhagymacsíkokat tömködök a lyukak egy részébe, a másik részébe kakukkfűágacskákat. Mindegyik sajtra lottyantok 1-1 ek olivaolajat és fehérbort, majd az alufóliát buggyosan összefogomt. Sütőbe tolom, és 20 percig sütöm. A batyukból tunkolhatjuk friss kenyérrel. Ha autentikusak szeretnénk lenni, baguettel.