Az idei év legtrendibb péksüteménye a cronut volt, így lényegében nincs abban semmi meglepő, hogy kitalálója, a New York-i Dominique Ansel péksége az ünnepi szezonra piacra dobta a péksütemény karácsonyi változatát.
A karácsonyi cronutot pezsgővel és 66 százalékos étcsokoládéval ízesítették, a felületét pedig reszelt narancshéjjal kevert kristálycukor, valamint ehető aranypor borítja. Az új típusú cronutot az interneten lehetett előrendelni, és csaknem a teljes tervezett mennyiségre érkezett is előzetes foglalás, így hétfőn újabb adagot tesznek elérhetővé.
A cronut eredeti változatát májusban mutatták be, és akkoriban naponta csupán 50 darabot értékesítettek belőle, ma már azonban napi 350-et gyártanak, melyekért még mindig hosszú sorok kígyóznak a pékség előtt minden délelőtt.
Aki kíváncsi rá, hogy milyen a félig fánk, félig croissant péksütemény, már egy budapesti pékségben is megkóstolhatja a hazai változatot.