Csokis joghurthab
Hozzávalók:
- 8 dkg étcsokoládé
- 2 dl habtejszín
- 20 dkg natúr joghurt
- 2 evőkanál méz
Elkészítés
A csokoládét kockákra törjük, 2 kockát félreteszünk, a többit kis lábasban vízgőz felett vagy alacsony lángon, folyamatos kevergetés mellett megolvasztjuk. Ha kész, lehúzzuk a tűzhelyről és hűlni hagyjuk. Ha kihűlt, felverjük a habtejszínt. A joghurtot elkeverjük a mézzel, majd hozzáadjuk a felvert tejszínt és az olvasztott csokoládét. Ízlés szerint még adhatunk hozzá mézet, majd poharakba adagoljuk és hűtőbe tesszük. Tálaláskor a félretett 2 kocka csokit lereszeljük, és megszórjuk vele a krémet.
Csokis-diós keksz
Hozzávalók:
- 8 dkg cukor
- 2 db tojásfehérje
- 16 dkg dió
- 3 dkg cukrozatlan kakaópor
- 1 mk. vanília aroma
Elkészítés
A diót ledaráljuk, félretesszük. A cukrot összekeverjük a tojásfehérjékkel és a vaníliakivonattal, majd hozzáadjuk a kakaóport, valamint a darált diót, és összekeverjük. Sütőpapírral bélelünk ki egy tepsit, és előmelegítjük a sütőt 160 fokra. A masszából kis golyókat formázunk, a tepsire helyezzük őket, és tenyérrel vagy egy pohár talpával kissé ellapítjuk őket. 12-15 perc alatt készre sütjük.
Csokikrém
Hozzávalók:
- 10 dkg cukor
- 05 dkg tejföl
- 3 db tojás
- 15 dkg vaj
- 15 dkg (gluténmentes) étcsokoládé
- 6 evőkanál cukrozatlan kakaópor
Elkészítés
A vajat egy lábasban közepes lángon megolvasztjuk, majd beletördeljük a csokoládét és kevergetve megolvasztjuk. Ha kész, lehúzzuk a tűzhelyről. A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral és a tejföllel, majd hozzáadjuk a kakaóport is. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük és óvatosan összekeverjük a másik tál tartalmával, majd hozzáadjuk a vajjal együtt megolvasztott étcsokoládét is. Hőálló sütőformákba adagoljuk a masszát, és vízfürdőbe állítva (egy mélyebb tepsibe állítjuk a sütőformákat és a tepsibe vizet öntünk kb. 2-3 cm magasan) 160 fokon kb. 15 percig sütjük. Teljesen kihűlve tálaljuk felvert tejszínnel és ízlés szerint lekvárral/gyümölcsökkel.