nlc.hu
Gasztro
Ínyenc ételek és nagydíjas borok Villányból

Ínyenc ételek és nagydíjas borok Villányból

A TV Paprika szombaton Villányba utazik. Kovács Lázár Sauska Krisztián meghívására érkezik a borvidékre, ahol nemcsak főzni fog, hanem szüretelni is, szőlőt válogatni, bort fejteni és házasítani.

 

Ínyenc ételek és nagydíjas borok Villányból

Ezen a napon a pincészetben a különleges bressi kakasból készültek az igazán különleges, ínyenc ételek, amelyek méltóak a magas színvonalat képviselő borokhoz. A “Séf legyen veled” műsor egyik mesterfogása így szól:

 

 

Ínyenc ételek és nagydíjas borok Villányból

 

Mustban párolt kakas

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 evőkanál só
  • 4 db szőlőlevél
  • 0,5 l rozé bor
  • 0,5 l must
  • 10 dkg mangalica szalonna
  • 40 dkg Bresse feketelábú kakas szárny
  • 40 dkg Bresse feketelábú kakas mell
  • 50 dkg Bresse feketelábú kakas comb
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 szál kakukkfű
  • 1 fej vöröshagyma
  • 20 dkg vargánya gomba

Marhahúsos gombócok:

  • 1 teáskanál só
  • 10 dkg vöröshagyma
  • 2 dkg fokhagyma
  • 1 mokkáskanál bors
  • 50 dkg darált marhahús

Sűrítéshez:

  • 5 dkg vaj
  • 1 dl tejszín
  • 1,5 dl krémsajt
Kategóriaebéd
Elkészítési idő120 perc
Nehézségi szintnehéz

Elkészítés

Serpenyőben megpirítjuk az apró kockákra vágott szalonnát és vöröshagymát. Hozzáadjuk a kakascombot, -mellet, -szárnyat, a kakukkfüvet, a sót, a mustot és a rozé bort, majd körülbelül 30-40 perc alatt megpároljuk. Közben a darált marhahúst összekeverjük az apróra vágott fokhagymával, vöröshagymával, sózzuk, borsozzuk, majd a masszából diónyi nagyságú gombócokat formázunk. Lejjebb vesszük a lángot, a marhahús gombócokat hozzáadjuk a már legalább 30 perce párolódó kakashoz, majd pár perc alatt, még egy kis must és rozé bor hozzáadásával, szőlőlevelekkel letakarva, készre pároljuk. Miután megpároltuk, kivesszük a szőlőleveleket, a gombócokat és a kakashúst. A visszamaradt ízes léhez hozzáadjuk a felszeletelt vargánya gombát, besűrítjük a krémsajt, vaj és tejszín keverékével, majd megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel. A kakast és a húsgolyókat a besűrített mártással leöntve, forrón tálaljuk.

 

  

Az elkészítést szombaton délután 17:00 órakor látható a TV Paprikán.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top