Lázár cserébe meghívta Alexandrát, hogy a Sportbázis segítségével együtt próbáljanak ki néhány extrém sporteszközt. Főszereplőink dombon, völgyben, illetve fák között kalandoztak a különleges eszközökkel. És ahol Alexandra és Lázár is jelen van, ott az ebéd jóízű, laktató és persze egészséges is:
Tejszínes, gombás bulgur grillezett gombával
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál rózsabors
- 30 dkg (megfőzve) bulgur
- 15 dkg csiperke gomba
- 2,5 dl főzőtejszín
- 1 fej jégsaláta
- 3 evőkanál étolaj
- 2 csokor petrezselyemzöld
- 1 teáskanál bors
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 db vöröshagyma
- 16 dkg laskagomba
Elkészítés
A vöröshagymát és a fokhagymát apróra, a csiperkegombát szeletekre vágjuk. A felfele fordított laskagombafejeket (négyesével) pálcikákra húzzuk, sózzuk, megszórjuk a rózsabors és a fekete bors keverékével, majd 210 oC fokon, 10 perc alatt meggrillezzük. Közben a bulgur mennyiségéhez képest másfélszeres, forró vízben körülbelül 10 perc alatt megfőzzük a bulgurt. Serpenyőben, kevés étolajon megpirítjuk a vöröshagymát, majd hozzáadjuk a felszeletelt csiperkegombát, az apróra vágott petrezselymet, a főzőtejszínt és a megfőzött burgurt, majd elkeverjük, és pár perc alatt összefőzzük. A tejszínes, gombás bulgurt a salátával és a grillezett laskagombával tálaljuk.
A Séf legyen veled minden hétvégén 17:00 órakor látható a TV Paprikán.
fotók: 6443, 6656, 7013, 6800, 6942,