Gasztro

Újragondolva: zserbó 3 formában

A dió-baracklekvár-csokoládé trió a zserbóban már sokszorosan bizonyított. Most 3 másik édességben is bemutatkoznak együtt.

Diós kekszszendvicsek

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 1 db tojássárgája
  • 20 dkg darált dió
  • 10 dkg porcukor

Töltelék:

  • töltéshez lekvár

Bevonat:

  • bevonáshoz étcsokoládé
Kategóriadesszert
Elkészítési idő40 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

1. A hideg vajat kockákra vágjuk és elmorzsoljuk a liszttel és a cukorral. Hozzáadjuk a darált diót és a tojás sárgáját és összegyúrjuk. Rudat formázunk belőle és folpacka csomagolva hűtőbe tesszük legalább 1 órára. 2. Sütés előtt 2 db tepsit sütőpapírral bélelünk ki és előmelegítjük a sütőt 180 fokra. A hűtőből elővett tésztarúdból éles késsel kb. fél cm vastag szeleteket vágunk és a tepsire fektetjük őket. 3. Kb. 12 perc alatt készre sütjük, majd hagyjuk, hogy teljesen kihűljön a keksz. 4. A kihűlt kekszeket sárgabarack lekvárral összeragasztjuk és végüket / egyik felüket olvasztott étcsokoládéba mártjuk, majd sütőpapíros tálcára helyezzük és hűtőbe tesszük, hogy a csokoládé gyorsan megdermedjen.

Zserbógolyók sütés nélkül

Hozzávalók:

  • 1 evőkanál víz
  • 15 dkg darált dió
  • 1 evőkanál porcukor
  • 1 evőkanál lekvár
  • 15 dkg aszalt sárgabarack
  • 2 evőkanál narancslikőr

Bevonat:

  • 15-20 dkg étcsokoládé
Kategóriadesszert
Elkészítési idő25 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

A diót ledaráljuk, az aszalt sárgabarackot aprítógépben vagy késsel felaprítjuk. Az alapanyagokat egy tálba mérjük és összegyúrjuk, majd kis gombócokat formázunk belőle, és sütőpapírral bélelt tálcára helyezzük őket. Hűtőbe tesszük fél-egy órára. Ha letelt a hűlési idő, vízgőz felett vagy alacsony lángon kis lábasban megolvasztjuk az étcsokoládét. Jégkrémpálcikákat és egy vastagabb hungarocell darabot készítünk elő (elektronikai eszközök dobozából érdemes kimenteni, ha nincs, kis poharakkal is próbálkozhatunk) és elővesszük a hűtőből a gombócokat. A pálcikát kb. 1 cm mélyen a csokiba mártjuk, beleszúrjuk a gombócba, majd egy kiskanálnyi étcsokoládéban megforgatjuk a gombócot, figyelve, hogy mindenhova jusson csokoládé, a felesleget pedig lecsepegtetjük. A pálcikát beleszúrjuk a hungarocellbe, majd ha megtelt a hungarocell, hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen a csokoládé.

 

Zserbókrém

Hozzávalók:

  • 4 dkg étcsokoládé
  • 5 dkg darált dió
  • 10 dkg sárgabaracklekvár
Kategóriadesszert
Elkészítési idő20 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

Az étcsokoládét vízgőz felett vagy alacsony lángon, folyamatos kevergetés mellett megolvasztjuk, majd lehúzzuk a tűzhelyről és hűlni hagyjuk. Ha kihűlt, összekeverjük a darált dióval és a sárgabaracklekvárral. Kalácsszeletekre kenve tálaljuk.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top