Mogyorós-csokis keksz
Hozzávalók 2 tepsire:
- 18 dkg liszt
- 1 db tojás
- 20 dkg vaj
- 16-18 dkg étcsokoládé
- 1 db narancs reszelt héja
- 5 dkg porcukor
- 18 dkg sótlan mogyoró
Elkészítés
1. A mogyorót ledaráljuk, a 8 dkg étcsokit apróra vágjuk.
2. A vajat összemorzsoljuk a porcukorral és a liszttel, hozzáöntjük a tojássárgáját, majd beleszórjuk a darált mogyorót, az étcsokit, és összegyúrjuk. Folpackba csomagolva hűtőbe tesszük 1 órára. (Ha nem áll össze, adhatunk hozzá 1-2 evőkanál tejfölt.)
3. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, és sütőpapírral bélelünk ki 2 tepsit.
4. A tésztából lisztezett gyúródeszkán kinyújtjuk, és kiszaggatjuk, tepsire rakjuk, és 10-12 percig sütjük.
A tetejére (ízlés szerint):
Ha teljesen kihűlt a tészta, megolvasztjuk a maradék 8-10 dkg étcsokoládét, és rácsorgatjuk a kekszekre, majd hűvös helyen hagyjuk megdermedni.