Gasztro

Kalácspuding, a maradék reinkarnációja

Van egy kis maradék kalácsod? Készíts kalácspudingot!

Gasztrobloggerünk maradékhasznosítási tippje következik:

Ivetta barátosném osztotta meg velem a kalácspuding receptjét. Szerencsére nagyon sok receptet kapok a blog olvasóitól, amit igyekszek elmenteni, de nem mindig sikerül rövid időn belül megvalósítani. Ez a kalácspuding most kivételesen elég hamar sorra került, mert tegnap ott figyelt a konyhapulton egy “mostmáraztángyorsanelkénetüntetni”-kalács.

 

Kalácspuding, a maradék reinkarnációja

 

Lemértem, 20 dkg volt. Egy leves utáni második fogásként így is megállta a helyét, és elég volt. A recepten itt-ott módosítottam, no nem azért, mert az eredeti nem tetszett volna, de a gond már akkor elkezdődött, amikor az első összetevő (a kalács után) a sűrített tej volt. Na ez nálunk sosincs. Így itthon fellelhető hozzávalókat kellett keresnem, aztán én a tojást is szétválasztottam, és a hab a tetejére került. Így erősen hajaz a dolog a máglyarakásra, de mégsem az, és ezt azzal sikerült elérnem, hogy nem tettem bele gyümölcsöket, meg lekvárt sem – pedig nagy volt ám a  kísértés. Így lett egy igazán könnyű, laza, valóban enyhén pudingos szerkezetű desszertünk. Amit végül olvasztott étcsokoládéval megkoronáztam.

Kalácspuding, a maradék reinkarnációja

Hozzávalók:

  • 20 dkg kalács
  • kókuszzsír
  • 2+2 ek barna cukor
  • 3 tojás szétválasztva
  • csipet só
  • 2 dl tejszín
  • 1,5 dl tej

Az elkészítés menetét a HahoPihe blogon találod.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top