Gasztro

Itt a tudományos megoldás arra, hogyan együnk hamburgert maszatolás nélkül

Kicsöppen a mustárral keveredett kethcup, pottyan egy kis salátadarab, a hús hátracsúszik és vissza kell tömködni – nos igen, kb. így lehet megenni egy hamburgert kés és villa nélkül (úgy meg nem az igazi, na). Mától viszont nem kell aggódni, megvan a tudomány válasza a problémára.

Egy japán tv-show, a Honma Dekka?! (azt reméljük, ez az oldaluk, amit ide belinkeltünk, de biztosat nem mondhatunk…) három kutató segítségét kérte, hogy jöjjenek rá, hogyan kell enni a hamburgert, hogy ne potyogjon szanaszét, miközben fogyasztjuk. Négy hónapig kutattak: 3D modellen keresztül elemezték a hamburger elemeinek viselkedését. Végül megtalálták a megoldást. A következőképp kell nem túl szorosan tartani a hamburgert:

Tudományos megoldás arra, hogyanegyük hamburgerünket leevés nélkül

 
Tudományos megoldás arra, hogyanegyük hamburgerünket leevés nélkül
 
Azaz a hüvelyk- és kisujjunkat tegyük a hamburger alá, a maradék hármat felülre, és így nem potyognak ki a dolgok belőle. Már amerikai válasz is érkezett, a Gizmodo oldalán videós tesztet láthatunk, ami igazolja, hogy a technika működik. Már csak az maradt hátra, hogy megvizsgáljuk, hogy a jó magyar csalamádés burger is kiállja-e a próbát.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top