Mindenki evett már csirkecombot sütve, burgonyakörettel. Kicsit megbolondítottam az egészet és a gyorsaság, valamint helyhiány miatt most másképpen készítettem el. Újonnan beszerzett sütőedényem segítségével egyszerűen tudtam megvalósítani ezt a remek ételt.
Hozzávalók:
- fejenként 1 csirkecomb
- fejenként 3 közepes burgonya
- csirkehús zöldfűszer-keverék
- ételízesítő, só és bors
A burgonyát hámozzuk meg, karikázzuk fel és tegyük az edény aljára 3-4 adagban, közte fűszerekkel gazdagítva.
Aki jénaiban vagy más edényben sütné, az kenje ki egy kis vajjal az edény alját és oldalát. A csirkecombokat hosszában csontig vágjuk be. Ez azért jó, mert a csont mellett is megsül a hús és a sütés ideje is rövidebb lesz.
Sózzuk és fűszerezzük be a zöldfűszer-keverékkel. Rakjuk a burgonya tetejére. Öntsünk 2 dl vizet az edénybe. Fedjük le, és mehet is a sütőbe. 200 fokon 40 percig süssük. Ha nem elég ropogós a csirke, a fedőt levéve még 10 percig pirítsuk.
Tálaljuk a szaftos és ízletes húst a puha burgonyakörettel. Jó étvágyat kívánok!
A Vacsi nálam? blog szerzőjének további receptjei!
Roppanós barackmag
Kukoricadarás laposkenyér