Gasztro

Csúfosan leszerepelt a három Michelin-csillagos étterem

42 pontban sértette meg a higiéniai előírásokat.
Forrás: nycmagazine.com
Forrás: nycmagazine.com

Leszerepelt a februári higiéniai vizsgálaton New York egyik legdrágább étterme. A manhattani Time Warner Központban működő Per Se a legalacsonyabb fokozatnak számító “C” minősítést kapta a közegészségügyi ellenőröktől.

A három Michelin-csillaggal büszkélkedő étterem, amelynek állandó menüjében 620 dolláros (140 ezer forint) kétszemélyes ebéd is szerepel, ez idáig csak “A” minősítést kapott. A február 19-én kiérkező közegészségügyi ellenőrök megállapítása szerint azonban az étterem 42 pontban sértette meg a higiéniai előírásokat, többek között azzal, hogy sem a meleg, sem a hideg ételeket nem tartották megfelelő hőmérsékleten, és hiány volt a kézmosókból az étel-előkészítő részlegen.

A Per Se illetékesei egyelőre nem reagáltak a minősítéssel kapcsolatos megkeresésekre. Az étterem lehetőséget kap az ügy tisztázására egy meghallgatás keretében. Addig is azonban jeleznie kell, hogy higiéniai minősítése függőben van. A város közegészségügyi hivatalának adatai szerint az éttermet korábban több mint 40 alkalommal bírságolták meg különböző okokból.

A tíz éve működő manhattani étterem a kaliforniai Yountville-ben működő French Laundry New York-i testvére. A Per Se egyike New York azon hét éttermének, amelyek három Michelin-csillaggal büszkélkedhetnek, és a The New York Times a város legjobb éttermének nevezte 2011-ben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top