Gasztro

Isteni, 30 perces húsvéti finomságok

Néhány hét múlva húsvét, érdemes már most a menün gondolkodni: főtt sonka, rozmaringos báránycomb, répatorta, sonka így-úgy, friss kaláccsal, tojás ezerféleképp és persze az elmaradhatatlan nyulak, tojások ajándékba – mondhatjuk, hogy ezek a klasszikusok. Most néhány félórás receptet ajánlunk, mind ideális vendégvárónak is.
Brioche
 
Francia finomság, közeli rokonságban áll az általunk ismert kaláccsal, belül ez is finom omlós, kívül viszont ropogós a héja. A recept nem bonyolult – az összes meló vele nem tart fél óráig, ám a pihentetés és a sütés igen –, ha csak egyszer is sütöttünk már kelt tésztát (pl. kenyeret), akkor aztán nem lesz gondunk, lényeg, hogy tartsuk a leírtakat, és mindenképp vajat használjunk hozzá. Liszt, élesztő, tej, víz, tojás, vaj, cukor és só szükséges, tehát alapanyagaiban sem kíván különösebb előkészülést. Érdemes korán reggel begyúrni a tésztát, hogy az esetleg kissé kitolt húsvéti reggelihez épp langyos legyen.
Recept itt!
Isteni, 30 perces húsvéti ennivalók
fotó innen
 
Mascarponés sonkakrém
 
Amíg sül a brioche, lazán összekutyulhatjuk ezt a mascarponéval lazított sonkakrémet. Az eredeti receptben feketeerdei sonkát olvashatunk, azzal is biztosan isteni, de a már kész húsvéti főtt, füstölt sonkánk is megfelel bele – főleg, ha valaki nem szereti egyben, töményen enni. Szükségünk lesz mascarponéra, sonkára, vajra, vöröshagymára, fehér borsra, sóra és némi parmezánra. Néhány perc alatt készül darabolástól keverésig, persze jót tesz neki, ha hagyjuk állni, szépen összeérnek az ízek.
A pontos leírást itt találod!
Isteni, 30 perces húsvéti ennivalók

fotó innen

 
Répás muffin mascarponekrémmel és sonkás–tojásos muffin medvehagymával
 
Muffin. Az időhiányosok egyik legjobb barátja: ha van egy semleges alapreceptünk, csak a kísérletezési kedvünk szab határokat. Ez a két muffin remek vendégváró lehet, mivel gyorsan készülnek, és csinosak is, a tojásos egyébként igazán laktató, a répás pedig a cuki kis marcipánokkal isteni és helyes kis édesség.
A sonkás-tojásoshoz szükségünk lesz tojásra, medvehagymás olívaolajra, lisztre, kurkumára, sóra, sütőporra, tarka borsra. A tojáskrém pedig főtt tojásból, camembert-ből, sonkából és medvehagymából készül. Isteni.
Recept itt!
Isteni, 30 perces húsvéti ennivalók
 
A répás muffin a klasszikus receptet követi, kiegészítve dióval, narancshéjjal, reszelt répával, fahéjjal. A tetejére jöhet a mascarponekrém (némi porcukorral összekeverve kész is, egyébként ez a krém natúr krémsajtból is isteni lesz) és a tetejére jöhetnek helyes kis marcipánok, a gyerekek biztos örülnek majd. Részletes receptet itt találtok.
 
Isteni, 30 perces húsvéti ennivalók
 
Marcipántojások házilag
 
 A Mit hozzon a nyuszi? kérdés bizony bonyolult ügy. Van, ahol szinte hasonló ajándékok érkeznek, mint karácsonykor, és van, ahol csak ehető finomságokat, viszonylag nagy a szórás, ki hogy áll a témához. Ha finom, egészséges édességgel lepnénk meg szeretteinket, akkor jól jöhet ez a végtelenül egyszerűen elkészíthető házi marcipántojás, mindössze 3 alapanyagot igényel: darált mandulát, porcukrot és színezett folyadékot. Kis zacskóba vagy kosárkába téve mutatós, kedves ajándék (és hát kis nyuszival szupercuki, na). Részletes recept itt található.
 
Isteni, 30 perces húsvéti ennivalók
Isteni, 30 perces húsvéti ennivalók

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top