Gasztro

Csilicsali: Tuti desszert megmaradt kalácsból

Már írod a húsvéti bevásárlólistát? Sonka, tojás, na és a kalács... Közben viszont előre stresszelsz, hogy bár muszáj megvenni, mert a húsvét kötelező tartozéka, de a kalács háromnegyede megint megmarad majd. Idén nem így lesz, nézd csak bloggerünk receptjét!

Csokinak látszó csípős csodadesszert, avagy a csilis-csokis kalácspuding…

Csilicsali: Tuti desszert megmaradt kalácsból

 

Hozzávalók 4 személyre:
4 ek. vaj + a formák kikenéséhez
3,3 dl tejszín
20 dkg étcsokoládé
2 ek. barna cukor
2 kk. vanília kivonat (elhagyható)
2 kk. őrölt fahéj (én kihagytam)
1/2 kk. őrölt chili
1 csipet só
4 tojás
8 vékony szelet kalács

Az elkészítés módját a Hahopihe blogon találod

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top