Gasztro

Kiderült, miért ízlik kevésbé az étel a repülőn

Nem az étel minőségével, hanem az ízlelőbimbóinkkal van a gond. Legalábbis egy kutatás szerint.

A német Fraunhofer Intézet kutatói megállapították, hogy út közben a repülőgép kabinjának atmoszférája és száraz levegője elzsibbasztja az ízlelőbimbókat, ahhoz hasonló módon, mint amikor náthásak vagyunk. A magasban az utasok mind az édes, mind pedig a sós ízeket 30 százalékkal kevésbé intenzíven érzékelik.

A kabinban uralkodó alacsony páratartalom eltompítja a szagérzékelést is, ami elengedhetetlen az ízek teljes érzékeléséhez. Grant Mikels, a legismertebb német légitársaság kulináris fejlesztéssel foglalkozó főszakácsa hozzátette továbbá, hogy a repülőgépen tapasztalható zaj szintén egyaránt tompítja az édes és a sós íz érzékelését, a ropogósság érzetét viszont növeli.

Forrás: Daily Mail

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top

Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

A hét legizgalmasabb cikkei!
Friss sztárhírek itthonról és külföldről
Tudd meg, mit mond a horoszkópod!
Regisztráció

Elfelejtett jelszavad helyett könnyen tudsz új jelszót megadni, ehhez az alábbi lépéseket kell csak követned:

  1. Add meg az alábbi beviteli mezőben az e-mail címed vagy felhasználóneved
  2. A hozzád tartozó címre kiküldünk egy levelet a jelszócseréhez. Ellenőrizd a SPAM mappádat is, ha nem látod pár percen belül a levelet a beérkezettek között.
  3. A levélben kapott linket 24 órán belül lekattintva eljutsz egy felületre, ahol megadhatod az új jelszavad
  4. Jelentkezz be a friss jelszóval

Fiókod törléséhez add meg a jelszavadat:

Itt tudod a jelszavadat megváltoztatni:

Új jelszó mentése