Csokis-citromos keksz
Hozzávalók kb. 10 db-hoz:
• 1 db tojás
• 5 dkg cukor
• 1 teáskanál vaj
• 10 dkg étcsokoládé
• 4 dkg kókuszliszt
• fél mokkáskanál szódabikarbóna
• fél citrom reszelt héja és leve
A vajat egy kis lábasban megolvasztjuk, majd beletördeljük a csokoládét és alacsony lángon, folyamatosan kevergetve megolvasztjuk. Ha kész, lehúzzuk a tűzhelyről. A tojást kikeverjük a cukorral, a citrom reszelt héjával és levével, majd hozzáadjuk a vajjal együtt megolvasztott étcsokoládét. Elvegyítjük, és végül beleszórjuk a kókuszlisztet, a sütőport és összekeverjük. A masszát hűtőbe tesszük 1 órára.
Sütőpapírral bélelünk ki egy tepsit és előmelegítjük a sütőt 180 fokra. A masszából kis gombócokat formázunk, a sütőpapírra rakjuk és tenyérrel ellapítjuk őket. 12 percig sütjük, majd a tepsin hagyjuk kihűlni.
Mogyoróvajas ropogós villámgolyó
Hozzávalók kb. 25 db-hoz:
• 12 dkg szezámmag
• 8 dkg mogyoróvaj
• 3 dkg méz
• fél narancs reszelt héja
A hozzávalókat egy tálba mérjük, alaposan összekeverjük és hűtőbe tesszük 2 órára. Kézzel apró gombócokat formázunk a masszából, tálcára helyezzük őket, és tálalásig hűtőben hagyjuk.
Fahéjas-meggyes-mazsolás édesség
Hozzávalók 4 kis adaghoz:
• 40 dkg tejföl
• 2-3 evőkanál porcukor
• fél dl habtejszín
• 20 dkg magozott meggy lecsepegtetve
• 2 teáskanál őrölt fahéj
• 3 evőkanál mazsola
• 2 evőkanál rum
A mazsolát egy tálkába tesszük, meglocsoljuk a rummal és állni hagyjuk. A meggybefőttet lecsepegtetjük és rászórjuk az őrölt fahéjat. A tejfölhöz hozzáadjuk a tejszínt (nem kell felverni) és a porcukrot, majd alaposan összekeverjük. 1 dl-es poharakat készítünk elő és összeállítjuk a desszertünket: A poharak aljába néhány szem fahéjas meggyet teszünk, rászórunk pár szem rumos mazsolát, majd rákanalazunk 2-3 evőkanál tejfölös krémet. Ezután ismét egy réteg meggy és mazsola következik, majd tejfölös krémmel zárjuk a sort. A tetejét kevés fahéjjal szórjuk meg, és azonnal tálalhatjuk.
Még több recept húsvétra:
- Ne dobd ki a húsvéti maradékokat! Megmutatjuk, mit készíthetsz belőlük
- A húsvéti kalács maradékát is újrahasznosíthatod
- A gyerekek kedvence a húsvéti linzernyuszi
- Süss igazi foszlós kalácsot húsvétra!
- További húsvéti recepteket itt találsz
Last minute édességek, falatkák húsvétra: