nlc.hu
Gasztro
Recept húsvétra: gluténmentes édességek

Recept húsvétra: gluténmentes édességek

Három olyan édességet hoztunk húsvétra, amit akár az utolsó pillanatban is össze lehet dobni, ha már minden egyébbel elkészültünk a húsvéti vendégvárásra. A villámgyors finomságok ráadásul gluténmentesek is!

Gluténmentes, gyors húsvéti édességekCsokis-citromos keksz

Hozzávalók kb. 10 db-hoz:
1 db tojás
• 5 dkg cukor
• 1 teáskanál vaj
• 10 dkg étcsokoládé
• 4 dkg kókuszliszt
• fél mokkáskanál szódabikarbóna
• fél citrom reszelt héja és leve

A vajat egy kis lábasban megolvasztjuk, majd beletördeljük a csokoládét és alacsony lángon, folyamatosan kevergetve megolvasztjuk. Ha kész, lehúzzuk a tűzhelyről. A tojást kikeverjük a cukorral, a citrom reszelt héjával és levével, majd hozzáadjuk a vajjal együtt megolvasztott étcsokoládét. Elvegyítjük, és végül beleszórjuk a kókuszlisztet, a sütőport és összekeverjük. A masszát hűtőbe tesszük 1 órára.
Sütőpapírral bélelünk ki egy tepsit és előmelegítjük a sütőt 180 fokra. A masszából kis gombócokat formázunk, a sütőpapírra rakjuk és tenyérrel ellapítjuk őket. 12 percig sütjük, majd a tepsin hagyjuk kihűlni.

Gluténmentes, gyors húsvéti édességekMogyoróvajas ropogós villámgolyó

Hozzávalók kb. 25 db-hoz:
•    12 dkg szezámmag
•    8 dkg mogyoróvaj
•    3 dkg méz
•    fél narancs reszelt héja

A hozzávalókat egy tálba mérjük, alaposan összekeverjük és hűtőbe tesszük 2 órára. Kézzel apró gombócokat formázunk a masszából, tálcára helyezzük őket, és tálalásig hűtőben hagyjuk.

Gluténmentes, gyors húsvéti édességekFahéjas-meggyes-mazsolás édesség

Hozzávalók 4 kis adaghoz:
40 dkg tejföl
• 2-3 evőkanál porcukor
• fél dl habtejszín
• 20 dkg magozott meggy lecsepegtetve
• 2 teáskanál őrölt fahéj
• 3 evőkanál mazsola
• 2 evőkanál rum

A mazsolát egy tálkába tesszük, meglocsoljuk a rummal és állni hagyjuk. A meggybefőttet lecsepegtetjük és rászórjuk az őrölt fahéjat. A tejfölhöz hozzáadjuk a tejszínt (nem kell felverni) és a porcukrot, majd alaposan összekeverjük. 1 dl-es poharakat készítünk elő és összeállítjuk a desszertünket: A poharak aljába néhány szem fahéjas meggyet teszünk, rászórunk pár szem rumos mazsolát, majd rákanalazunk 2-3 evőkanál tejfölös krémet. Ezután ismét egy réteg meggy és mazsola következik, majd tejfölös krémmel zárjuk a sort. A tetejét kevés fahéjjal szórjuk meg, és azonnal tálalhatjuk.

Még több recept húsvétra:

Last minute édességek, falatkák húsvétra:

Megnézem
Összes kép (1)

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top