Gasztro

Hagyományos helyett napraforgókalács

Bloggerünknél családi hagyomány, hogy a húsvéti sonka és tojás mellé nem kenyeret, hanem édes, mazsolás kelt kalácsot készítenek. Ő ezen annyit változtatott, hogy nem hagyományos, hanem napraforgókalácsot süt. Nézd csak!

Hozzávalók:

60 dkg liszt,
3 dl tej,
5 dkg élesztő,
8 dkg cukor,
5 dkg vaj, margarin vagy zsír,
kis só,
3 tojássárgája, ebből egy a kalács megkenéséhez,
10 dkg mazsola
10 dkg vaj vagy margarin,
3 ek. cukor,
2 rúd vanília vagy 2 csomag vaníliás cukor
 
A Balkonada blogon megnézheted lépésről lépésre, hogyan készül, így neked is könnyebb lesz majd megcsinálnod.
 
Hagyományos helyett napraforgó kalács

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top

Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

Engedélyezem Nem kérem
A hét legizgalmasabb cikkei!
Friss sztárhírek itthonról és külföldről
Tudd meg, mit mond a horoszkópod!
Regisztráció

Elfelejtett jelszavad helyett könnyen tudsz új jelszót megadni, ehhez az alábbi lépéseket kell csak követned:

  1. Add meg az alábbi beviteli mezőben az e-mail címed vagy felhasználóneved
  2. A hozzád tartozó címre kiküldünk egy levelet a jelszócseréhez. Ellenőrizd a SPAM mappádat is, ha nem látod pár percen belül a levelet a beérkezettek között.
  3. A levélben kapott linket 24 órán belül lekattintva eljutsz egy felületre, ahol megadhatod az új jelszavad
  4. Jelentkezz be a friss jelszóval

Fiókod törléséhez add meg a jelszavadat:

Itt tudod a jelszavadat megváltoztatni:

Új jelszó mentése