Hideg avokádó-krémleves
Hozzávalók 2 főre:
• 1 nagyobb, érett avokádó, hámozva, felkockázva
• 1 szál újhagyma, karikázva
• 4 dl húsleves vagy zöldségalaplé
• kisebb gerezd fokhagyma reszelve
• fél lime kifacsart leve
• 1 ek olívaolaj
• só, frissen őrölt bors
• díszítéshez csilipehely, friss petrezselyem, vagy koriander
Tegyük az összes hozzávalót egy magas falú mérőedénybe. Alaposan turmixoljuk össze az egészet. Kóstoljuk meg, és ha kell, igazítsuk ki az ízeket. Tegyük hűtőbe legalább 2-3 órára. Friss fűszerekkel tálaljuk. Tovább turbózhatjuk, ha pirított magvakkal vagy feta sajttal szórjuk meg.
Garnélarákkal töltött avokádó
Hozzávalók 2 főre:
• 1 érett avokádó
• 2 szál újhagyma, vékonyra karikázva
• 3 szem retek apróra kockázva
• 6-8 db garnélarák megfőzve, apróra darabolva (2 darabot tegyünk félre egészben)
• 1 nagy csokor petrezselyemzöld finomra aprítva
• 1 dl tejföl
• 1 ek olívaolaj
• 1 cikk citrom leve
• pár szem koktélparadicsom a díszítéshez
Az avokádó húsát kanalazzuk ki és kockázzuk fel. Tegyük egy keverőtálba. Keverjük ki a tejföllel, és adjuk hozzá az összes többi hozzávalót is. Óvatosan forgassuk össze. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. A kivájt avokádókat kenjük ki citromlével, hogy ne barnuljanak meg. A tölteléket osszuk el kétfelé és halmozzuk az avokádókelyhekbe. Díszítsük paradicsommal, petrezselyemmel. Remek, gyors és egyszerű előétel.
Avokádós partifalatkák
Hozzávalók 2 főre:
• egy érett avokádó fele, szeletelve
• 2 ek snidlinges vagy natúr sajtkrém
• 2 kisebb retek vékonyra szeletelve
• 2 főtt tojás szeletelve
• friss rukkola vagy madársaláta
• friss petrezselyem vagy snidling aprítva
• 2 ek főtt zöldborsó
• 2 db teljes kiőrlésű minibagett szeletelve
A felszeletelt bagetteket kenjük meg a sajtkrémmel. Tegyünk rá salátát, majd rétegezzük rá a különböző alkatrészeket. Szórjuk meg őket finomra aprított zöldfűszerrel. Ha tovább gazdagítanánk, hajtogassunk rá bármilyen sonkát, vagy tegyünk rá brie vagy camembert sajtot. Látványos és egészséges vendégváró étel.