Gasztro

Aszalt paradicsomos-olívás kenyér

A házi készítésű kenyér már önmagában is szuper, hát még ha megspékeljük valami extrával. Mondjuk olívával és aszalt paradicsommal.

Olívával már készítettem kenyérfélét (olívás-túrós bagett), ami nagyon bejött, így azt nem féltem belerakni, aszalt paradicsomot azonban még nem használtam semmihez, így kíváncsian vártam milyen lesz. Azt kell mondjam, isteni párosítás! – írja bloggerünk.

 

Hozzávalók:

  • 1,5 dl langyos tej
  • 3 dkg élesztő
  • 1 ek. cukor
  • 50 dkg liszt/kenyérliszt (lehet fele fehér tönkölyliszt, fele rozsos kenyérliszt is)
  • 2 dl langyos víz
  • 1 csapott ek. só
  • 5 ek. olívaolaj
  • 8 dkg olajos aszalt paradicsom
  • 8 dkg kimagozott, fekete olajbogyó
  • 1 mk. oregánó
  • bors

A kikenéshez:

  • 1 mk. lágy vaj
  • liszt

Hogyan készítsd el? Nézd meg a Culin’Art blogon!

Aszalt paradicsomos-olívás kenyér

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top