Olívával már készítettem kenyérfélét (olívás-túrós bagett), ami nagyon bejött, így azt nem féltem belerakni, aszalt paradicsomot azonban még nem használtam semmihez, így kíváncsian vártam milyen lesz. Azt kell mondjam, isteni párosítás! – írja bloggerünk.
Hozzávalók:
- 1,5 dl langyos tej
- 3 dkg élesztő
- 1 ek. cukor
- 50 dkg liszt/kenyérliszt (lehet fele fehér tönkölyliszt, fele rozsos kenyérliszt is)
- 2 dl langyos víz
- 1 csapott ek. só
- 5 ek. olívaolaj
- 8 dkg olajos aszalt paradicsom
- 8 dkg kimagozott, fekete olajbogyó
- 1 mk. oregánó
- bors
A kikenéshez:
- 1 mk. lágy vaj
- liszt
Hogyan készítsd el? Nézd meg a Culin’Art blogon!